Aperitiv pasta tartinabila din branza de burduf, cu ceapa verde si ardei gras

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
8 Iul 2021 | 3514 vizualizari
Aperitiv pasta tartinabila din branza de burduf, cu ceapa verde si ardei gras

Îmi plac brânzeturile sărate (telemea și brânză de burduf) deși ar trebui să mănânc mai mult  nesărat. Așa că având mai tot timpul în frigider astfel de brânzeturi, m-am gândit într-o zi să prepar din acestea o pastă tartinabilă, care odată terminată, a fost foarte apreciată la micul dejun.

Ingrediente

  • 200 grame de brânză de burduf
  • 100 grame de unt moale
  • codițe de ceapă verde
  • 1 ardei gras roșu
  • Pentru decor:
  • măsline negre

Mod de preparare

Ardeiul gras se spală, se curăță de cotor și de semințe, după care se taie mărunt.

Se curăță cepele verzi, se spală, se zvântă și se păstrează pentru pastă doar codițele, care se taie rondele.

Brânza de burduf se mixează timp de 2-3 minute, ca să devină mai fină. Apoi se adaugă untul moale și se mai mixează încă 3-4 minute, până ce pasta se omogenizează.

Se adaugă ardeiul gras tăiat sub formă de cubulețe și rondelele din codițe de ceapă verde. Se amestecă ușor (manual, nu cu mixerul) pentru omogenizare, după care pasta poate fi deja folosită.

Este foarte bună cu pâine toast prăjită și cu felii răcoroase de roșii. Se decorează cu feliuțe de măsline negre.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pasta tartinabila din branza de burduf, cu ceapa verde si ardei gras" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv tarta fara aluat, cu spanac si branza de capra

Postat de Oana

Aperitiv tarta fara aluat, cu spanac si branza de capra

 Taie ceapa si usturoiul marunt si caleste-le in putin ulei de masline.  Adauga apoi spanacul si lasa sa se inabuse 5 minute.  Lasa compozitia sa se raceasca putin, apoi adauga...

Citeste continuarea

Aperitiv Cosulete cu ciuperci

Postat de comanligia

Aperitiv Cosulete cu ciuperci

Se incinge cuptorul. Se unge tava cu ulei (eu am folosit una de briose). Apoi se toaca nu prea marunt ciupercile si se pun la calit, se adauga peste ciuperci si Kaizerul si se calesc cateva...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.07.2021, 19:50
Un deliciu!
la 08.07.2021, 19:58
Mulțumesc, Mimi!
la 08.07.2021, 20:18
Foarte bune sunt si grozave acum vara, cand vrem gustari usoare si rapide!
la 08.07.2021, 21:11
o bunatate!
la 08.07.2021, 22:16
minunata

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking