Aperitiv pasta tartinabila din branza de vaci, cu ceapa rosie si chimen

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
31 Mai 2021 | 4352 vizualizari
Aperitiv pasta tartinabila din branza de vaci, cu ceapa rosie si chimen

De mult timp mă tenta gândul să adaug chimen (care-mi place mult) într-o astfel de pastă tartinabilă, foarte bună atât la micul dejun de toate zilele, cât și la mese oarecum festive. Am făcut-o, în urmă cu ceva timp și mi s-a părut foarte bună. Chimenul meu preferat a dat un gust excelent tartinelor, iar ceapa roșie numai ce a potențat gustul, nefiind iute ca cea galbenă.

Ingrediente

  • 250-300 grame de brânză de vaci
  • 50 ml de smântână grasă
  • 50 grame de unt
  • 1/2 ceapă roșie
  • sare
  • Pentru decor:
  • chimen
  • feliuțe de ardei capia

Mod de preparare

Ceapa se curăță, se spală, se zvântă și se taie foarte fin.

Se mixează brânza (bine scursă) cu smântâna și untul (solid, sau topit și răcorit).

Se adaugă ceapa tăiată fin în amestecul de brânză cu unt și smântână și se condimentează cu sare, după gust.

Se ung feliile de pâine (prăjită) cu pasta tartinabilă, se presară chimen și se decorează cu inelușe din ardei capia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pasta tartinabila din branza de vaci, cu ceapa rosie si chimen" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cartofi noi cu cascaval la cuptor

Postat de ela

Cartofi noi cu cascaval la cuptor

Curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare si legume deshidratate, timp de 15 minute din momentul in care incepe sa fiarba apa, la foc mic. Ii scoatem intr-o sita si ii lasam la scurs....

Citeste continuarea

Varza de bruxelles cu mazare

Postat de gurita_ta2005

Varza de bruxelles cu mazare

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline impreuna cu speak-ul fasii. Varza de bruxelles se curata de frunzele de deasupra,se spala bine si se taie in jumatate si se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.05.2021, 20:10
Tare faine sunt cremele astea de branza pregatite in casa!
la 31.05.2021, 20:28
Așa este, Rocsi...! Mulțumesc!
la 31.05.2021, 20:56
Din copilarie , mamica ne facea o pasta asemanatoare . Punea si boia dulce de ardei !!!
la 31.05.2021, 21:36
Și cu chimen, Mihaela...? Chimenul îi dă un gust tare bun...
la 31.05.2021, 23:27

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking