Aperitiv pasta tartinabila din branza de vaci, cu ceapa rosie si chimen

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
31 Mai 2021 | 4373 vizualizari
Aperitiv pasta tartinabila din branza de vaci, cu ceapa rosie si chimen

De mult timp mă tenta gândul să adaug chimen (care-mi place mult) într-o astfel de pastă tartinabilă, foarte bună atât la micul dejun de toate zilele, cât și la mese oarecum festive. Am făcut-o, în urmă cu ceva timp și mi s-a părut foarte bună. Chimenul meu preferat a dat un gust excelent tartinelor, iar ceapa roșie numai ce a potențat gustul, nefiind iute ca cea galbenă.

Ingrediente

  • 250-300 grame de brânză de vaci
  • 50 ml de smântână grasă
  • 50 grame de unt
  • 1/2 ceapă roșie
  • sare
  • Pentru decor:
  • chimen
  • feliuțe de ardei capia

Mod de preparare

Ceapa se curăță, se spală, se zvântă și se taie foarte fin.

Se mixează brânza (bine scursă) cu smântâna și untul (solid, sau topit și răcorit).

Se adaugă ceapa tăiată fin în amestecul de brânză cu unt și smântână și se condimentează cu sare, după gust.

Se ung feliile de pâine (prăjită) cu pasta tartinabilă, se presară chimen și se decorează cu inelușe din ardei capia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pasta tartinabila din branza de vaci, cu ceapa rosie si chimen" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Briose aperitiv, cu carne tocata si cus-cus

Postat de merisor67

Briose aperitiv, cu carne tocata si cus-cus

Preparam cus-cusul in felul urmator: punem apa la fiert si adaugam 1 lingurita sare. Cand incepe sa clocoteasca, adaugam cus-cusul si il lasam sa fiarba pana cand isi mareste volumul si...

Citeste continuarea

Rulada in crusta de seminte, umpluta cu branza, ceapa si leurda

Postat de simona72

Rulada in crusta de seminte, umpluta cu branza, ceapa si leurda

Aluatul l-am facut in masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Pt grabirea procesului de dospire, am pus aluatul intr-un castronel l-am acoperit cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.05.2021, 20:10
Tare faine sunt cremele astea de branza pregatite in casa!
la 31.05.2021, 20:28
Așa este, Rocsi...! Mulțumesc!
la 31.05.2021, 20:56
Din copilarie , mamica ne facea o pasta asemanatoare . Punea si boia dulce de ardei !!!
la 31.05.2021, 21:36
Și cu chimen, Mihaela...? Chimenul îi dă un gust tare bun...
la 31.05.2021, 23:27

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking