Ingrediente
- o paine neagra
- 150 gr ceafa de porc afumata
- 200 gr cascaval Delaco afumat
- o ceapa rosie
- 4 chiftelute
- 350 gr ciuperci conservate
- 3 linguri ulei
- 3 oua
- ketchup
- condimente:piper, cimbru, oregano
- 1 lingura lapte dulce
- 25 gr unt
Mod de preparare
Cu o zi inainte am facut niste chiftelute si cum au mai ramas 4 pentru a doua zi, m-am gandit sa le utilizez tot la acest aperitiv, altfel nu prea aveam cum sa le impart :D
Mai intai am uns tava(36/46 cm) cu unt, apoi am feliat painea destul de subtire cam de un cm fiecare si le-am asezat una langa alta in tava, avad grija sa umplu si golurile dintre ele.
Din 2 oua si 4 linguri ketchup am facut o pasta cu care am uns feliile de paine.
Am taiat chiftelele si le-am asezat peste paine, apoi am asezat ceapa tocata si calita impreuna cu ciupercile si ceafa de porc in cele trei linguri de ulei si asezonate cu condimentele, dar dupa ce le-am scurs.
Am acoperit totul cu felii de cascaval, iar deasupra am stropit cu un ou batut cu putin lapte dulce.
Am dat la cuptor pentru 30 minute la 180 grade.
Super a fost!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pe blat din felii de paine neagra" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|