Rulada aperitiv cu crema de branza si sunca presata

Postat de vio_dreams in Aperitive / Garnituri
18 Apr 2013 | 22634 vizualizari
Rulada aperitiv cu crema de branza si sunca presata

Ingrediente

pentru blat:

  • 250 gr margarina
  • 300 ml lapte
  • 200 gr faina
  • 4 oua
  • sare,piper
  • frunze de patrunjel

pentru umplutura:

  • 300 gr crema de branza cu smantana Delaco
  • 100 gr unt
  • cateva frunze de ceapa verde
  • cateva fire de marar
  • cateva fire de patrunjel
  • sare, piper alb
  • 6-7 felii sunca presata

Mod de preparare

Punem crema de branza intr-un bol. adaugam patrunjelul, mararul si ceapa verde tocate marunt.

Adaugam untul moale, sarea si piperul si omogenizam.

Se topesc 150 gr margarina intr-o craticioara dam deoparte si adaugam faina. .Se adauga imediat laptele si se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia. Se da deoparte de pe foc si se adauga ouale intregi si putina sare si se mixeaza. Aluatul trebuie sa aiba consistenta unei smanatani care curge.

Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt (dimensiuni tava 32*35)

Adaugam pe toata suprafata aluatului frunzulite de patrunjel. Ideea cu patrunjelul am preluat-o din retetarul Dr Oetker.

Dam la cuptoir la foc mediu pana se rumeneste usor pe fund.

Rasturnam cu fundul in sus pe o alta hartie de copt si desprindem cu grija hartia.

Lasam putin sa se racoreasca ( nu foarte mult, doar cat sa nu fie foarte fierbinte) apoi  intindem crema de branza pe toata suprafata.

Asezam deasupra feliile de sunca presata.

Rulam strans si dam la frigider pentru cateva ore. Eu am infasurat-o si in folie de aluminiu. Dupa ce s-a intarit bine taiem felii. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada aperitiv cu crema de branza si sunca presata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Retete similare

Rulada aperitiv

Postat de maria_claudia

Rulada  aperitiv

Blatul :albusurile se bat spuma,galbenusurile se amesteca cu uleiul turnat in fir,apoi se rastoarna peste albusuri ametecand usor si faina cate o lingura amestecand de sus in jos.Compozitia se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.04.2013, 22:40
E numai buna de pregatit acum de sarbatori!
la 18.04.2013, 23:01
Placeee!!
la 18.04.2013, 23:08
la 19.04.2013, 01:14
Pe placul meu!
la 19.04.2013, 04:44
arata foarte bine!favo

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking