Aperitiv pernite cu cartofi si carne

Postat de ladydi in Aperitive / Garnituri
30 Aug 2017 | 4257 vizualizari
Aperitiv pernite cu cartofi si carne

De unde am plecat si unde am ajuns :P Am plecat de aici:https://www.bucataras.ro/retete/turte-cu-cartofi-80724.html si o sa vedeti unde am ajuns. Am inlocuit untura cu unt, umplutura am completat-o cu carne, doar se stie care este cea mai buna leguma :P si bineinteles, nu am uitat de semintele de chia...Eu am preferat o varianta light si le-am copt la cuptor.

Ingrediente

  • Pentru aluat:500 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 100 g unt
  • 300 ml apa calduta
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 linguri ulei
  • Pentru umplutura:4 cartofi 400 g carne tocata amestec 30 g unt sare piper 1 ceapa 1 legatura patrunjel 5 linguri sos rosu usturoiat Pentru uns: 2 oua 2 linguri chia

Mod de preparare

Cernem faina intr-un castron mare,adaugam zaharul si sarea, amestecam, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta si incepem sa framantam, adaugand treptat apa calduta,pana obtinem un aluat elastic. Framantam aluatul cu cele 2 linguri de ulei si il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.Intre timp, pregatim umplutura: fierbem cartofii in coaja, in apa cu sare.

Cat se racesc cartofii amestecam carnea tocata cu o ceapa taiata marunt,cu patrunjelul si cu sosul usturoiat ( gasiti aici reteta: https://www.bucataras.ro/retete/sos-rosu- usturoiat-83916.html).

Curatam cartofii de coaja si ii pasam,ca pentru piure, adaugam untul, sare si piper, amestecam bine, apoi adaugam amestecul de carne tocata. Din cauza lipsei timpului am facut o parte pernite si o parte placinta in tava. Intindem aluatul pe masa infainata si taiem patrate, adaugam umplutura pe jumatate din patrat, acoperim cu cealalta jumatate lipim marginile si presam cu degetele.Asezam pernitele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ungem cu ou amestecat cu seminte de chia si putina sare si dam la cuptorul preincalzit la 200 grade pana se rumenesc. Intindem o foaie de aluat pe care o asezam intr-o tava unsa cu unt, o acoperim cu umplutura de carne si deasupra punem alta foaie de aluat.

Presaram un pic la margini, ungem cu ou amestecat cu chia si dam la cuptor pana se rumeneste frumos. Servim calde sau reci cu sos rosu usturoiat. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pernite cu cartofi si carne" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Insule de ciuperci cu Miez de Lapte

Postat de MotanLaOale

Insule de ciuperci cu Miez de Lapte

Ciupercile se curata, se spala, se scot coditele si se lasa la scurs si uscat. Pastrama afumata se taie fasii inguste si lungi. Se ia cate o palarie de ciuparca, se pune 1/2 lingurita de...

Citeste continuarea

Aperitiv chiroste cu branza

Postat de rocsi_1612

Aperitiv chiroste cu branza

Aluatul: Intr-un bol bateti ouale spuma cu sarea. Adaugati faina treptat, amestecati cu lingura, iar cand se intareste, framantati cu mana. Puneti 3-4 inguri de apa, ca sa se lege mai bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.08.2017, 22:51
Gustoase tare!
la 30.08.2017, 22:59
la 30.08.2017, 22:59
Una mai mare nu ai, ca eu am capul mare...
la 30.08.2017, 23:04
bune
la 30.08.2017, 23:14
Bune-s , acum ca este de somn yahoo06.gif

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking