Aperitiv pernite cu cartofi si carne

Postat de ladydi in Aperitive / Garnituri
30 Aug 2017 | 2301 vizualizari
Aperitiv pernite cu cartofi si carne

De unde am plecat si unde am ajuns :P Am plecat de aici:https://www.bucataras.ro/retete/turte-cu-cartofi-80724.html si o sa vedeti unde am ajuns. Am inlocuit untura cu unt, umplutura am completat-o cu carne, doar se stie care este cea mai buna leguma :P si bineinteles, nu am uitat de semintele de chia...Eu am preferat o varianta light si le-am copt la cuptor.

Ingrediente

  • Pentru aluat:500 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 100 g unt
  • 300 ml apa calduta
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 linguri ulei
  • Pentru umplutura:4 cartofi 400 g carne tocata amestec 30 g unt sare piper 1 ceapa 1 legatura patrunjel 5 linguri sos rosu usturoiat Pentru uns: 2 oua 2 linguri chia

Mod de preparare

Cernem faina intr-un castron mare,adaugam zaharul si sarea, amestecam, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta si incepem sa framantam, adaugand treptat apa calduta,pana obtinem un aluat elastic. Framantam aluatul cu cele 2 linguri de ulei si il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.Intre timp, pregatim umplutura: fierbem cartofii in coaja, in apa cu sare.

Cat se racesc cartofii amestecam carnea tocata cu o ceapa taiata marunt,cu patrunjelul si cu sosul usturoiat ( gasiti aici reteta: https://www.bucataras.ro/retete/sos-rosu- usturoiat-83916.html).

Curatam cartofii de coaja si ii pasam,ca pentru piure, adaugam untul, sare si piper, amestecam bine, apoi adaugam amestecul de carne tocata. Din cauza lipsei timpului am facut o parte pernite si o parte placinta in tava. Intindem aluatul pe masa infainata si taiem patrate, adaugam umplutura pe jumatate din patrat, acoperim cu cealalta jumatate lipim marginile si presam cu degetele.Asezam pernitele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ungem cu ou amestecat cu seminte de chia si putina sare si dam la cuptorul preincalzit la 200 grade pana se rumenesc. Intindem o foaie de aluat pe care o asezam intr-o tava unsa cu unt, o acoperim cu umplutura de carne si deasupra punem alta foaie de aluat.

Presaram un pic la margini, ungem cu ou amestecat cu chia si dam la cuptor pana se rumeneste frumos. Servim calde sau reci cu sos rosu usturoiat. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pernite cu cartofi si carne" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Retete similare

Chifle umplute la cuptor

Postat de reisnaor_2006

Chifle umplute la cuptor

            Faina o amestecam cu praful de sare si zahar. Drojdia o dizolvam in putin lapte caldut si o punem peste faina. Framantam usor si...

Citeste continuarea

Chiftele aplatizate din dovlecei cu sos de smantana

Postat de panacris

Chiftele aplatizate din dovlecei cu sos de smantana

Dovleceii se curăță de cojă și semințe, apoi se rad pe răzătoarea fină ;) Bineînțeles, m-am ajutat de noul membru din familia Zmeilor, răzătoarea de la Delimano ;) (Culmea n-am...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 30.08.2017, 22:51
Gustoase tare!
la 30.08.2017, 22:59
la 30.08.2017, 22:59
Una mai mare nu ai, ca eu am capul mare...
la 30.08.2017, 23:04
bune
la 30.08.2017, 23:14
Bune-s , acum ca este de somn yahoo06.gif

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking