Aperitiv pernute din foietaj cu carne, verdeata si usturoi

Postat de ancutsa in Aperitive / Garnituri
17 Mai 2017 | 3752 vizualizari
Aperitiv pernute din foietaj cu carne, verdeata si usturoi

Pentru ca mi-a ramas amestec de carne tocata de la chiftelute, am pregatit si niste pateute cu carne, verdeata, usturoi si aluat foietaj. "Reteta pentru picnic"

Ingrediente

  • 1 pachet aluat foietaj (2 x 400 g)
  • 500 g carne de porc tocata
  • 1 morcov ras
  • 2 cartofi
  • 1 ou
  • sare
  • piper 
  • cimbru
  • Verdeata:
  • frunze de ceapa verde
  • frunze de usturoi verde 
  • patrunjel
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

 

Se lasa aluatul la dezghetat, la temperatura camerei.

 Pentru umplutura, am folosit amestec de carne de la chiftele, insa o puteti pregati si acum, amestecand intr-un castron mai mare, carnea de porc, cartofii, morcovul si verdeata, date toate prin masina de tocat. Se condimenteaza dupa gust.

Se caleste carnea intr-o tigaie cu putin ulei incins, pana se rumeneste. Dupa ce s-a racit, se adauga un ou si se amesteca.

 Se desface primul aluat si se taie in dreptunghiuri maricele. Se adauga pe jumatatea fiecaruia putina carne, cealalta jumatate se cresteaza, apoi se ung marginile cu putin ou batut si se impatureste. Imi plac mult retetele cu aluat foietaj si imi place sa experimentez diverse modele. De data aceasta, le-am crestat cu un cutit. 

Se asaza in tava pregatita cu foaie de copt, un pic mai rasfirate pentru ca se vor umfla, se ung cu oul batut si se dau la cuptorul preincalzit, la foc mediu, aprox 20-25 de minute sau pana se rumenesc.

 Se pregateste la fel si celalalt aluat.

 Se obtin 2 tavi.

Timp total: aprox 1h 40min

 Pofta Buna!

  

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/05/pernute-din-foietaj-cu-carne-verdeata.html 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pernute din foietaj cu carne, verdeata si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinta cu iaurt si gris

Postat de panacris

Placinta cu iaurt si gris

Telemeaua de vacă, se sfărâmițează într-un bol, apoi se adaugă iaurtul,  smântâna, grișul, ouăle și se amestecă energic până se înglobează toate...

Citeste continuarea

Biscuiti aperitiv cu jumari

Postat de merisor67

Biscuiti aperitiv cu jumari

Jumarile se trec prin robot si se amesteca mai intai cu ouale si condimentele apoi cu kefirul si la final cu faina amestecata cu garantul pentru aluaturi dospite. Am mai specificat si in alte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.05.2017, 17:19
E clar, din astea aş mânca. Personal aş mai fi pus un pic de mărar în compoziţie, dar e foarte bine şi aşa.
la 17.05.2017, 17:24
Merg bine cu salata mea preferata
la 17.05.2017, 17:59
la 17.05.2017, 18:35
Ce buneee!
la 17.05.2017, 18:42
Buneee

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking