Aperitiv pide -placinta cu carne

Postat de cristina1985 in Aperitive / Garnituri
22 Ian 2018 | 2658 vizualizari
Aperitiv pide -placinta cu carne

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 ou
  • 1 lg ulei
  • 2 lg iaurt
  • 25 ml apa calda
  • 7 g drojdie uscata
  • 2 lg-te zahar
  • 250 g faina+2 lg cu varf
  • 50 ml apa calda
  • 1/2 lg-ta sare
  • Umplutura:
  • 400 g pulpa de porc (tocata)
  • 1 ceapa mica
  • 1/2 ardei gras rosu
  • sare
  • piper
  • Alte ingrediente:
  • cascaval ras
  • 1/2 ou

Mod de preparare

Umplutura: ceapa se taie marunt si se caleste, se adauga ardeiul tocat si carnea.Cand carnea devine alba, se toarna apa si se fierbe 1 ora si 30 minute. Se adauga boia, sare, piper,cimbru si 2 lg-te faina, amestecata cu putin sos(de la carne) se mai lasa pe foc, 30 minute, amestecand mereu.

Aluatul: Se amesteca oul intreg cu uleiul, iaurtul, 25 ml apa calduta,drojdia,zaharul, sarea. Apoi se pune faina (treptat, toata daca e nevoie) si 50 ml apa calda.Trebuie sa rezulte un aluat moale,usor de modelat. Se framanta 10 minute. Se lasa la crescut 30 minute. Apoi se imparte aluatul in 3 bile care se acopera cu un prosop si se lasa la crescut, 10 minute.

Se intinde fiecare bila intr-o forma ovala (sa nu fie prea mare, cum am facut eu) se pune amestecul de carne, se presara cascaval ras (fin) si se intorc marginile. Se ung cu ou batut si se dau la cuptor, 20 minute sau pana sunt gata.

Puteti sa le faceti mai mici si vor rezulta mai multe.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pide -placinta cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Foietaj cu carne

Postat de timea

Foietaj cu carne

Foietajul trebuie sa fie complet decongelat. Curatam si spalam legumele si le taiem bucati mai mici. Carnea o spalam si o taiem cubulete. Dam carnea impreuna cu slanina si legumele prin masina...

Citeste continuarea

Rulada de somon cu crema de branza si avocado

Postat de vio_dreams

Rulada de somon cu crema de branza si avocado

Transferam somonul afumat pe o folie alimentara exact asa cum este in pachet doar ca il intoarcem pe partea cealalta. Frecam 200 gr crema de branza cu sare de mare si piper alb dupa gust....

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2018, 19:50
la 23.01.2018, 07:47
Buna!
la 23.01.2018, 09:28
Multumesc!
la 23.01.2018, 10:59
gustos
la 25.01.2018, 20:32
Minunata!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking