Aperitiv pide -placinta cu carne

Postat de cristina1985 in Aperitive / Garnituri
22 Ian 2018 | 2649 vizualizari
Aperitiv pide -placinta cu carne

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 ou
  • 1 lg ulei
  • 2 lg iaurt
  • 25 ml apa calda
  • 7 g drojdie uscata
  • 2 lg-te zahar
  • 250 g faina+2 lg cu varf
  • 50 ml apa calda
  • 1/2 lg-ta sare
  • Umplutura:
  • 400 g pulpa de porc (tocata)
  • 1 ceapa mica
  • 1/2 ardei gras rosu
  • sare
  • piper
  • Alte ingrediente:
  • cascaval ras
  • 1/2 ou

Mod de preparare

Umplutura: ceapa se taie marunt si se caleste, se adauga ardeiul tocat si carnea.Cand carnea devine alba, se toarna apa si se fierbe 1 ora si 30 minute. Se adauga boia, sare, piper,cimbru si 2 lg-te faina, amestecata cu putin sos(de la carne) se mai lasa pe foc, 30 minute, amestecand mereu.

Aluatul: Se amesteca oul intreg cu uleiul, iaurtul, 25 ml apa calduta,drojdia,zaharul, sarea. Apoi se pune faina (treptat, toata daca e nevoie) si 50 ml apa calda.Trebuie sa rezulte un aluat moale,usor de modelat. Se framanta 10 minute. Se lasa la crescut 30 minute. Apoi se imparte aluatul in 3 bile care se acopera cu un prosop si se lasa la crescut, 10 minute.

Se intinde fiecare bila intr-o forma ovala (sa nu fie prea mare, cum am facut eu) se pune amestecul de carne, se presara cascaval ras (fin) si se intorc marginile. Se ung cu ou batut si se dau la cuptor, 20 minute sau pana sunt gata.

Puteti sa le faceti mai mici si vor rezulta mai multe.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pide -placinta cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv cheesecake cu avocado si somon afumat

Postat de simona72

Aperitiv cheesecake cu avocado si somon afumat

Blatul de biscuiti: se pun biscuitii intr-un robot si se maruntesc. Se adauga untul si putin lapte si se amesteca. Nu este nevoie de adaos de sare deoarece am folosit biscuiti sarati. Crema de...

Citeste continuarea

Ruladă din carne tocată a la Panacris

Postat de panacris

Ruladă din  carne tocată a la Panacris

Carnea tocată, se amestecă cu oul de rață, pesmet 2-3 linguri, usturoiul presat, sarea, piperul măcinat, boiaua de ardei și ceapa tocată mărunt, frământându-se energic,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2018, 19:50
la 23.01.2018, 07:47
Buna!
la 23.01.2018, 09:28
Multumesc!
la 23.01.2018, 10:59
gustos
la 25.01.2018, 20:32
Minunata!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking