Aperitiv pide -placinta cu carne

Postat de cristina1985 in Aperitive / Garnituri
22 Ian 2018 | 2699 vizualizari
Aperitiv pide -placinta cu carne

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 ou
  • 1 lg ulei
  • 2 lg iaurt
  • 25 ml apa calda
  • 7 g drojdie uscata
  • 2 lg-te zahar
  • 250 g faina+2 lg cu varf
  • 50 ml apa calda
  • 1/2 lg-ta sare
  • Umplutura:
  • 400 g pulpa de porc (tocata)
  • 1 ceapa mica
  • 1/2 ardei gras rosu
  • sare
  • piper
  • Alte ingrediente:
  • cascaval ras
  • 1/2 ou

Mod de preparare

Umplutura: ceapa se taie marunt si se caleste, se adauga ardeiul tocat si carnea.Cand carnea devine alba, se toarna apa si se fierbe 1 ora si 30 minute. Se adauga boia, sare, piper,cimbru si 2 lg-te faina, amestecata cu putin sos(de la carne) se mai lasa pe foc, 30 minute, amestecand mereu.

Aluatul: Se amesteca oul intreg cu uleiul, iaurtul, 25 ml apa calduta,drojdia,zaharul, sarea. Apoi se pune faina (treptat, toata daca e nevoie) si 50 ml apa calda.Trebuie sa rezulte un aluat moale,usor de modelat. Se framanta 10 minute. Se lasa la crescut 30 minute. Apoi se imparte aluatul in 3 bile care se acopera cu un prosop si se lasa la crescut, 10 minute.

Se intinde fiecare bila intr-o forma ovala (sa nu fie prea mare, cum am facut eu) se pune amestecul de carne, se presara cascaval ras (fin) si se intorc marginile. Se ung cu ou batut si se dau la cuptor, 20 minute sau pana sunt gata.

Puteti sa le faceti mai mici si vor rezulta mai multe.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pide -placinta cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Aperitiv timbale de fasole si spuma de sunca

Postat de anuta

Aperitiv timbale de fasole si spuma de sunca

Cartofii curatati si spalati se pun la fiert in apa cu sare Sunca se taie cubulete mici, apoi se freaca bine cu smantana si daca este nevoie se sareaza si pipereaza, dupa gust. Se fierbe fasolea...

Citeste continuarea

Mini-rulada cu carne si oua de prepelita

Postat de mihaelar63

Mini-rulada cu carne si oua de prepelita

Ouale de prepelita se pun la fiert 5 minute. Se scot in apa rece, apoi se curata de coaja. Legumele se curata si se spala. Ceapa si usturoiul se blenduiesc sau se rad pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2018, 19:50
la 23.01.2018, 07:47
Buna!
la 23.01.2018, 09:28
Multumesc!
la 23.01.2018, 10:59
gustos
la 25.01.2018, 20:32
Minunata!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking