Ingrediente
- 8 foi de placinta
- 300 g de branza de vaci proaspata (sau ricotta)
- 100 g de cascaval ras
- 120 g de branza féta
- patrunjel tocat (1/2 legatura)
- piper proaspat macinat
- sare
- 1 ou
- 50 ml de lapte
- 30 g de unt
Mod de preparare
Intr-un castron amestecati cele 3 branzeturi. Adaugati piper proaspat macinat si patrunjel tocat.
Verificati de sare, dar feta si cascavalul sunt deja sarate.
Topiti untul si ungeti vasul pentru cuptor (20/30 cm).
Derulati foile de placinta. Puneti 2 foi pe fundul vasului. Ungeti cu unt.
Puneti inca 2 foi si ungeti din nou cu unt.
Puneti branza si acoperiti cu cele 4 foi ramase ungand cu unt fiecare 2 foi. Taiati in portii.
Amestecati oul cu laptele si turnati deasupra.
Coaceti placinta timp de 30 minute, in cuptorul preincalzit la 180°C.
Lasati sa se odihneasca 15 minute inainte de a servi.
Cu o salata verde este delicioasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta Beurek armeniana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|