Aperitiv placinta Beurek armeniana

Postat de ctlina in Aperitive / Garnituri
21 Oct 2017 | 3805 vizualizari
Aperitiv placinta Beurek armeniana

Va prezinta o delicioasa placinta armeniana umpluta cu 3 branzeturi si parfumata cu patrunjel.   Un börek, burek ou beurek este o patiserie sarata orientala originara din Asia centrala, care a ajuns la noi in Balcani in timpul ocupatiei otomane. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/10/placinta-beurek-armeniana.html

Ingrediente

  • 8 foi de placinta
  • 300 g de branza de vaci proaspata (sau ricotta)
  • 100 g de cascaval ras
  • 120 g de branza féta
  • patrunjel tocat (1/2 legatura)
  • piper proaspat macinat
  • sare
  • 1 ou
  • 50 ml de lapte
  • 30 g de unt

Mod de preparare

Intr-un castron amestecati cele 3 branzeturi. Adaugati piper proaspat macinat si patrunjel tocat.

Verificati de sare, dar feta si cascavalul sunt deja sarate.

Topiti untul si ungeti vasul pentru cuptor (20/30 cm).

Derulati foile de placinta. Puneti 2 foi pe fundul vasului. Ungeti cu unt.

Puneti inca 2 foi si ungeti din nou cu unt.

Puneti branza si acoperiti cu cele 4 foi ramase ungand cu unt fiecare 2 foi. Taiati in portii.

Amestecati oul cu laptele si turnati deasupra.

Coaceti placinta timp de 30 minute, in cuptorul preincalzit la 180°C.

Lasati sa se odihneasca 15 minute inainte de a servi.

Cu o salata verde este delicioasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta Beurek armeniana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gratin de cus-cus, cu carne tocata si legume

Postat de merisor67

Gratin de cus-cus, cu carne tocata si legume

Punem apa la fiert cu putina sare, iar cand incepe sa fiarba adaugam cus-cusul. Il lasam sa fiarba pana cand absoarbe toata apa, apoi il dam la rece. Curatam si tocam marunt, legumele....

Citeste continuarea

Slanina fiarta cu usturoi, boia si piper

Postat de Mutulica

Slanina fiarta cu usturoi, boia si piper

Sunca se taie in bucati astfel incat sa incapa in oala. Se toarna apa cat sa acopere bucatile de sunca si apoi adaugati  o capatana de usturoi curatata, o lingura de piper (eu am pus macinat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.10.2017, 20:10
Bună plăcintă!
la 21.10.2017, 20:13
la 21.10.2017, 21:19
la 21.10.2017, 21:46
Tare faine-s retetele tale
la 21.10.2017, 22:11
Foarte buna!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking