Aperitiv placinta cu 3 feluri de branza

Postat de Constelatialeu in Aperitive / Garnituri
4 Iul 2017 | 3301 vizualizari
Aperitiv placinta cu 3 feluri de branza

E despre placinta si cam atat......fac ce fac si tot la chestii simple ma intorc, sunt mai bune.....

Ingrediente

  • Aluat
  • 200 g unt Pilos cu 82% grasime
  • 7 g drojdie uscata
  • 3 oua
  • cca 200 ml apa calduta
  • cca 600 g faina
  • sare
  • Umplutura
  • 550 g cas dulce
  • 185 g branza de oaie
  • 100 g branza de burduf
  • 6 oua

Mod de preparare

Aluat : Intr-un castron incapator, punem faina, in mijloc drojdia uscata, adaugam 50 ml apa calduta si amestecam cu putina faina, lasam 10 min apoi adaugam untul moale si ouale, presaram sare si incepem sa framantam, adaugand restul de apa calduta. Framantam bine, apoi lasam sa se odihneasca cat timp pregatim umplutura.

Umplutura: Intr-un castron, radem casul dulce, branza de oaie si branza de burduf, adaugam oaule si amestecam bine pana obtinem o umplutura omogena. 

Tapetam o tava cu hartie de copt, 36/24 cm, impartim aluatul in doua, o parte o intindem in tava, partea a doua o impartim din nou in doua si intindem doua foi. Peste foaia din tava intindem jumatate din umplutura, nivelam, asezam foaia a doua si intepam cu furculita, apoi intindem restul de umplutura si deasupra asezam ultima foaie, o intepam cu furculita. Bagam tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, este gata cand incepe sa se rumeneasca si trece testul scobitorii. Se scoate tava din cuptor si se lasa cca 15 min, apoi cu ajutorul unui cutit zimtat, o portionam. Este foarte gustoasa, se poate servi si cu dulceata (asa a mancat Vali, cu dulceata de cirese amare).

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta cu 3 feluri de branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv tarta cu ceapa

Postat de MotanLaOale

Aperitiv tarta cu ceapa

Intr-un castron, se pune drojdia, zaharul, o lingurita faina, 100 ml apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute. Se amesteca faina cu sarea si se pune intr-un castron mare. In mijloc se...

Citeste continuarea

Cartofi prăjiți (cu carne reciclată)

Postat de ela2015

Cartofi prăjiți (cu carne reciclată)

Carnea pregatită anterior (fiartă sau prăjită) se taie în bucăți mici. Eu am avut carne rămasă pregatită după această rețetă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.07.2017, 20:49
Foarte buna!
la 04.07.2017, 21:30
buna buna
la 04.07.2017, 21:45
Oricand servim cu placere o bucatica de placinta u branza facuta de altii!
la 04.07.2017, 22:15
Pe gustul meu!
la 04.07.2017, 22:53
Bună!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking