Aperitiv placinta cu 3 feluri de branza

Postat de Constelatialeu in Aperitive / Garnituri
4 Iul 2017 | 3303 vizualizari
Aperitiv placinta cu 3 feluri de branza

E despre placinta si cam atat......fac ce fac si tot la chestii simple ma intorc, sunt mai bune.....

Ingrediente

  • Aluat
  • 200 g unt Pilos cu 82% grasime
  • 7 g drojdie uscata
  • 3 oua
  • cca 200 ml apa calduta
  • cca 600 g faina
  • sare
  • Umplutura
  • 550 g cas dulce
  • 185 g branza de oaie
  • 100 g branza de burduf
  • 6 oua

Mod de preparare

Aluat : Intr-un castron incapator, punem faina, in mijloc drojdia uscata, adaugam 50 ml apa calduta si amestecam cu putina faina, lasam 10 min apoi adaugam untul moale si ouale, presaram sare si incepem sa framantam, adaugand restul de apa calduta. Framantam bine, apoi lasam sa se odihneasca cat timp pregatim umplutura.

Umplutura: Intr-un castron, radem casul dulce, branza de oaie si branza de burduf, adaugam oaule si amestecam bine pana obtinem o umplutura omogena. 

Tapetam o tava cu hartie de copt, 36/24 cm, impartim aluatul in doua, o parte o intindem in tava, partea a doua o impartim din nou in doua si intindem doua foi. Peste foaia din tava intindem jumatate din umplutura, nivelam, asezam foaia a doua si intepam cu furculita, apoi intindem restul de umplutura si deasupra asezam ultima foaie, o intepam cu furculita. Bagam tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, este gata cand incepe sa se rumeneasca si trece testul scobitorii. Se scoate tava din cuptor si se lasa cca 15 min, apoi cu ajutorul unui cutit zimtat, o portionam. Este foarte gustoasa, se poate servi si cu dulceata (asa a mancat Vali, cu dulceata de cirese amare).

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta cu 3 feluri de branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pachetele umplute cu carne si legume

Postat de mirela0911

Pachetele umplute cu carne si legume

Se prepara maiaua din putina apa calduta amestecata cu 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia proaspata. Se lasa deoparte pana se activeaza drojdia, timp de 10-15 minute. Se cerne faina intr-un...

Citeste continuarea

Mamaliga

Postat de autodiag

Mamaliga

Se pun apa, sarea si uleiul la foc, intr-un tuci. Cand apa este pe punctul de a clocoti, se adauga malaiul in ploaie si se amesteca energic cu telul. Se lasa mamaliga sa se coaca la foc mic,...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 04.07.2017, 20:49
Foarte buna!
la 04.07.2017, 21:30
buna buna
la 04.07.2017, 21:45
Oricand servim cu placere o bucatica de placinta u branza facuta de altii!
la 04.07.2017, 22:15
Pe gustul meu!
la 04.07.2017, 22:53
Bună!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking