Aperitiv placinta cu 3 feluri de branza

Postat de Constelatialeu in Aperitive / Garnituri
4 Iul 2017 | 3318 vizualizari
Aperitiv placinta cu 3 feluri de branza

E despre placinta si cam atat......fac ce fac si tot la chestii simple ma intorc, sunt mai bune.....

Ingrediente

  • Aluat
  • 200 g unt Pilos cu 82% grasime
  • 7 g drojdie uscata
  • 3 oua
  • cca 200 ml apa calduta
  • cca 600 g faina
  • sare
  • Umplutura
  • 550 g cas dulce
  • 185 g branza de oaie
  • 100 g branza de burduf
  • 6 oua

Mod de preparare

Aluat : Intr-un castron incapator, punem faina, in mijloc drojdia uscata, adaugam 50 ml apa calduta si amestecam cu putina faina, lasam 10 min apoi adaugam untul moale si ouale, presaram sare si incepem sa framantam, adaugand restul de apa calduta. Framantam bine, apoi lasam sa se odihneasca cat timp pregatim umplutura.

Umplutura: Intr-un castron, radem casul dulce, branza de oaie si branza de burduf, adaugam oaule si amestecam bine pana obtinem o umplutura omogena. 

Tapetam o tava cu hartie de copt, 36/24 cm, impartim aluatul in doua, o parte o intindem in tava, partea a doua o impartim din nou in doua si intindem doua foi. Peste foaia din tava intindem jumatate din umplutura, nivelam, asezam foaia a doua si intepam cu furculita, apoi intindem restul de umplutura si deasupra asezam ultima foaie, o intepam cu furculita. Bagam tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, este gata cand incepe sa se rumeneasca si trece testul scobitorii. Se scoate tava din cuptor si se lasa cca 15 min, apoi cu ajutorul unui cutit zimtat, o portionam. Este foarte gustoasa, se poate servi si cu dulceata (asa a mancat Vali, cu dulceata de cirese amare).

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta cu 3 feluri de branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari

Postat de trifadalia

Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari

Iata cum se prepara Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari Pentru inceput intr-un bol se amesteca laptele caldut, zaharul si drojdia care se lasa putin ( 5 minute) sa se odihneasca. ...

Citeste continuarea

Gogosele de cartof

Postat de Constelatialeu

Gogosele de cartof

Mai intai punem cartofi la fiert in coaja,dupa ce au fiert se lasa la racit se curata de coaja si apoi se dau prin masina de tocat impreuna cu branza.Dupa ce am dat la masina cartofii si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.07.2017, 20:49
Foarte buna!
la 04.07.2017, 21:30
buna buna
la 04.07.2017, 21:45
Oricand servim cu placere o bucatica de placinta u branza facuta de altii!
la 04.07.2017, 22:15
Pe gustul meu!
la 04.07.2017, 22:53
Bună!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking