Ingrediente
- 2 dovlecei medii
- 1 ceapa medie
- 150 g ciuperci
- 4 oua
- 100 ml smantana
- 150 g faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- 100 g cascaval
- 50 ml ulei
- 1 lingura patrunjel proaspat tocat
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper
- 1 lingurita unt pentru vasul de copt
Mod de preparare
Speli dovleceii si ii tai cubulete. Ceapa si ciupercile le tai marunt, iar cascavalul il dai pe razatoare. Separat, mixezi ouale si adaugi smantana, apoi faina cernuta cu praful de copt, uleiul, sarea si piperul. Amesteci cu robotul de bucatarie, la viteza cea mai mica. Pui dovleceii, ceapa si cascavalul in bolul cu mixul de oua, adaugi patrunjelul si amesteci cu o spatula. Torni compozitia in tava unsa cu unt si o introduci in cuptorul preincalzit pentru de 45-50 de minute, la 180 grade C, pana ce placinta devine aurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta cu dovlecei si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|