Aperitiv placinta Picnicoasa

Postat de Constelatialeu in Aperitive / Garnituri
12 Mai 2017 | 4072 vizualizari
Aperitiv placinta Picnicoasa

Se zvoneste-n sat ca e mare adunare maine la Vlaicu-n batatura, cica sa venim cu mic cu mare intr-un cos mare, sa avem veselia la purtator si ceva de`ale gurii, cum ne sta noua bine, la astia de ne zice bucatarasi dragalasi.....cat pe ce sa vin cu mana-n.....dar s-au aliniat astrele si am ajuns la timp acasa sa pot sa aduc si eu ceva de halit......gata cu vorbaria ca uit ce am mesterit.....:)))) Retete pentru picnic.....

Ingrediente

  • 800 g aluat foitaj Bella
  • 650 g fleica de porc tocata
  • 700 g bureti de roua ( cantariti dupa ce i-am curatat)
  • 2 dovlecei zucchini verzi
  • 1 dovlecel zucchini galben
  • 3 ardei capia rosu
  • 4 legaturi de ceapa verde
  • 250 g cascaval afumat
  • 200 cascavea afumata
  • 4 oua + 1 albus
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • ulei pentru calit
  • 1 galbenus pentru ou

Mod de preparare

Mai intai, am curatat buretii de roua, am pus doar palariile, i-am spalat bine sub jet de apa, i-am pus la scurs, apoi am incins tigaia wok, am pus un pic de ulei si apoi buretii, am presarat un pic de sare si i-am lasat sa se caleasca pana scade toata zeama lasata.Transferam buretii intr-un castron, ii lasam sa se raceasca.

Tocam carnea si o punem la calit cu un pic de ulei si un praf de sare. Scoatem carnea din tigaie cu un spumar si o lasam sa se raceasca. Apoi ne apucam sa tocam legumele, ceapa verde, dovleceii si ardeiui si le punem la calit pe toate tot in tigaia wok bine incinsa cu putin ulei. Dupa ce s-au calit, le lasam sa se raceasca si dupa aceea, adaugam buretii si carnea, transferam totul intr-un castron incapator, amestecam bine, adaugam cascavalul si cascaveaua rase pe razatoarea mare, apoi maraul si patrunjelul, potrivim de sare ( daca mai este nevoie) adaugam si piper dupa gust.

La final, adaugam ouale si albusul batut bine, omogenizam.

In tava de la aragaz, punem hartie de copt, intindem o foaie de aluat si 1/2 din foaia a doua, intepem cu furculita, intindem umplutura, din restul de aluat, am decupat floricele, pe care le-am asezat deasupra, am uns cu galbenus de ou si am dat tava la cuptorul preincalzit cca 30-35 min, pana incepe sa se rumeneasca deasupra. Se lasa la racit, apoi se portioneaza. Se mananca maine la Picnic, asta daca o sa va placa....

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta Picnicoasa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Garnitura de cartofi

Postat de caroline

Garnitura de cartofi

Mai intai curatam cartofii de coaja, ii spalam, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare pentru 15-20 minute.  Cand cartofii s-au fiert, ii scurgem bine de apa . ...

Citeste continuarea

Budinca de spanac cu cascaval

Postat de reisnaor_2006

Budinca de spanac cu cascaval

       Spanacul il spalam bine in mai multe ape si-l punem la fiert in apa cu sare.Cand a fiert il lasam la scurs si-l tocam marunt.Cascavalul il da-m prin razatoarea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.05.2017, 17:36
Asta-i buna! Foarte buna!
la 12.05.2017, 17:38
Pofta mare sa aveti ! Dar asta doar maine...azi doar priviti si salivati , asa cum fac si eu...
la 12.05.2017, 18:17
Pffff, abia aștept să gust
la 12.05.2017, 18:27
Mi se pare un fel de drob, dar cu ciuperci și carne, e o idee excelentă. Cred că are un gust nemaipomenit. Poate era mai bine să păstrezi surpriza, pentru mâine, dar pe de altă parte, să ne bucurăm și noi, cei care nu vom fi picnicasi, măcar cu ochii...! Bravo! Felicitări!
la 12.05.2017, 18:28
Și ideea cu floricelele mi s-a părut grozavă!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking