Aperitiv placinta rulata cu sunca si ceapa

Postat de mirela0911 in Aperitive / Garnituri
19 Noi 2017 | 2915 vizualizari
Aperitiv placinta rulata cu sunca si ceapa

"Tarte si placinte rumenite si iscusite" Din categoria "ce mai mancam la cina sau ce mai punem pachet la scoala sau serviciu?" am pregatit aceasta placinta rulata in care am adaugat felii de sunca si ceapa rosie, care impreuna cu ketchup-ul sau chiar un iaurt, merge de minune!

Ingrediente

Pt. aluat:

  • 500 g faina
  • 1 lgt sare
  • 50 ml ulei
  • 25 g drojdie proaspata
  • 250-300 ml lapte

Pt. umplutura:

  • 4-5 lg ketchup homemade
  • 6 felii muschi file
  • 1 ceapa rosie
  • 100 g cascaval

Mod de preparare

Aluatul: Se prepara maiaua din 100 ml lapte caldut, 1 lgt zahar si 2 lg faina. Se adauga drojdia, se amesteca, apoi se lasa la dospit. Faina se cerne, se presara sarea si se adauga uleiul. Dupa ce a crescut maiaua, se toarna peste faina si se amesteca. Se adauga trepatat laptele caldut atat cat este neesar pentru a framanta un aluat elasti si nelipicios. Se pune la dospit pana isi dubleaza volumul.

Umplutura: Feliile de muschi se taie in fasii subtiri, iar ceapa se curata si se taie julienne. Cascavalul se da pe razatoarea cu gauri mari.

Se ia jumatate din aluat si se intinde pe masa de lucru in forma dreptunghiulara, cu o grosime de cca 3-4 mm. Se unge aluatul cu ketchup, se presara muschiul file si ceapa, apoi se adauga cascavalul. Se indoaie usor aluatul pe latime, apoi se ruleaza pe lungime. Se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se repeta operatiunea cu restul de aluat. 

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru ca 30-40 de minute pana se rumenesc frumos deasupra. Se servesc atat calde cat si reci.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta rulata cu sunca si ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Melci pt pachetelul copiilor

Postat de simona72

Melci pt pachetelul copiilor

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus. Am lasat aluatul sa creasca 20-30 minute, l-am rasturnat pe masa de lucru pe care am...

Citeste continuarea

Aperitiv chifle umplute

Postat de panacris

Aperitiv chifle umplute

Tot Maricica a-III-a m-a salvat;) Trăiască mașimile de frământat și dospit aluatul ;) În recipientul mașinii de pâine se pune laptele călduț, făina cernută, sarea,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.11.2017, 21:28
la 19.11.2017, 21:36
Foarte bună, rulata!
la 19.11.2017, 21:37
buna
la 19.11.2017, 21:43
Si dai si ruleaza, ruleaza, cand sunca cand cepa...
la 19.11.2017, 21:43

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking