Ingrediente
- Aluat:
- 500 gr faina alba
- 250 ml apa calda
- 50 gr zahar tos
- 7 gr drojdie uscata
- coaja de la o lamaie
- 70 ml ulei
- 1 lingura de sare
- Umplutura:
- 350 gr branza dulce de vaca
- 50 gr zahar tos
- 1 ou
- 50 gr stafide
- Pentru decor:
- 1 galbenus
- 2 linguri de zahar pudra
Mod de preparare
Aluat: Adaugam treptat peste faina, drojdia, coaja de lamaie, zaharul, sarea si apa. Framantam aluatul, iar la nevoie turnam cate putin ulei. Lasam aluatul la dospit 30 de minute, apoi il intindem si il taiem in patrate.
Umplutura: Amestecam foarte bine branza cu oul, zaharul si stafidele, iar umplutura este gata.
Pentru decor: Amestecam bine galbenusul cu zaharul pudra.
Pregatirea placintelor: In fiecare patrat punem cate putina umplutura si formam poala in brau. Le punem intr-o tava, le ungem cu galbenusul amestecat cu zahar si le dam la cuptor 40 de minute, la 180C.
Dupa ce s-au copt, le putem servi!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte Poale-n brau" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|