Aperitiv placinte Poale-n brau

Postat de CofetariiBucatari in Dulciuri
1 Feb 2018 | 2145 vizualizari
Aperitiv placinte Poale-n brau

Sunt placinte moldovenesti foarte bune cu o umplutura consistenta de branza dulce cu stafide. Va invit cu mare drag sa incercati reteta!!!

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 gr faina alba
  • 250 ml apa calda
  • 50 gr zahar tos
  • 7 gr drojdie uscata
  • coaja de la o lamaie
  • 70 ml ulei
  • 1 lingura de sare
  • Umplutura:
  • 350 gr branza dulce de vaca
  • 50 gr zahar tos
  • 1 ou
  • 50 gr stafide
  • Pentru decor:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri de zahar pudra

Mod de preparare

Aluat: Adaugam treptat peste faina, drojdia, coaja de lamaie, zaharul, sarea si apa. Framantam aluatul, iar la nevoie turnam cate putin ulei. Lasam aluatul la dospit 30 de minute, apoi il intindem si il taiem in patrate.

Umplutura: Amestecam foarte bine branza cu oul, zaharul si stafidele, iar umplutura este gata.

Pentru decor: Amestecam bine galbenusul cu zaharul pudra.

Pregatirea placintelor: In fiecare patrat punem cate putina umplutura si formam poala in brau. Le punem intr-o tava, le ungem cu galbenusul amestecat cu zahar si le dam la cuptor 40 de minute, la 180C.

Dupa ce s-au copt, le putem servi!!!

   

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte Poale-n brau" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Mucenici umpluti cu nuca

Postat de ralu_ca

Mucenici umpluti cu nuca

Intr-un vas am dizolvat drojdia, peste care am turnat jumatate din cantitatea de lapte caldut si zaharul vanilat, amestec si las approx 15 min.  Faina am pus-o intr-un vas in care am...

Citeste continuarea

Cozonac evantai cu mere

Postat de mitinita

Cozonac evantai cu mere

Preparam maia din apa, drojdie si cele 50 de gr de zahar. Lasam deoparte 5 minute, apoi adaugam faina, untul, laptele, ouale si extractul de vanilie. Framantam un aluat (va fi putin lipicios),...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.02.2018, 19:35
Vreau si eu doua placinte, rumene si bune!
la 01.02.2018, 19:38
Delicioase!
la 01.02.2018, 19:42
la 01.02.2018, 20:02
Super bune!
la 01.02.2018, 20:17
Astea-mi plac mult, sa fie calde...

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking