Ingrediente
- 300 ml apa calduta
- 300 ml lapte
- 2 linguri de zahar
- 2 oua
- 60 ml ulei
- 50 gr drojdie
- 1 kg de faina
- 2 lingurite de sare
- branza de vaca
Mod de preparare
Mai intai preparam maiaua (apa calduta cu o lingura de zahar si drojdia). Intr-un castron punem faina, in mijloc punem maiaua, ouale, laptele si uleiul. Framantam bine aluatul si lasam sa creasca intr-un loc cald, eu l-am pus pe calorifer si l-am acoperit.
Se poate folosi la diferite placinte sarate, se poate coace la cuptor sau praji in tigaie. Eu le-am prajit in tigaie.
Am rupt cu mana din aluatul crescut am intins foaie subtire pe masa de lucru pe care in prealabil am uns-o cu ulei si am pus branza rasa, le-am impachetat si le-am prajit in tigaie.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte sarate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|