Ingrediente
- Aluat fraged sărat Dr: Oetker 500 g,
- Ceapă verde 1 legătură,
- Usturoi verde 1 legătură,
- Ardei roșu, galben, verde cca. 300 g,
- Ciuperci champignon cca. 300 g,
- Ceafă de porc prăjită cca. 2 bucăți,
- Ulei de măsline cca. 2 linguri,
- Ouă de bibilică 5 bucăți,
- Brânză de vaci cca. 200 g,
- Smântână cca. 200 ml,
- Sare de mare aromată mediteranean ( salvie, cimbru, cimbrișor, rozmarin) cca. 1 lingură,
- Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
- Pentru decor:
- Mix de semințe ( susan, mac, in, floarea soarelui, dovleac, negrilică) cca. 2 linguri.
Mod de preparare
Aluatul fraged se lasă la dezghețat conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Verdețurile și legumele se spală, curăță, se toacă mărunt și apoi se călesc în ulei, fără apă de data aceasta, se asezonează cu piper și sare.
Între timp ouăle se bat energic cu smântâna și brânza de vaci.
Aluatul dezghețat se așeză într-o formă rezistentă la căldură, se adaugă umplutura răcită. Peste umplutură se adaugă amestecul de ouă, smântână și tarta se dă la copt în cuptorul preîncins, cca. 40 de minute la 180 grade.
Se servește caldă, dar cel mai bine rece;)
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv quiche cu carne de porc, verdeturi si oua de bibilica" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|