Ingrediente
- Aluat:
- 120 gr unt rece
- 100 gr faina neagra
- 80 gr faina alba
- 1 lingurita zahar
- 1/2 lingurita sare
- 30-45 ml apa rece
- Umplutura:
- 2 oua
- 50 ml smantana
- 300 gr tofu (fara saramura am folosit eu)
- 20 ml ulei masline
- 1 legatura de ceapa verde (4 fire)
- sare
- piper
Mod de preparare
Cele doua tipuri de faina le-am pus intr-un bol impreuna cu zaharul, sarea si untul rece taiat cubulete. Am inceput cu framant cu mana (se poate si cu mixerul) si incet am adaugat apa pana cand am obtinut un aluat omogen .
Aluatul l-am impartit in 8 parti egale . Din fiecare bucata de aluat am obtinut baza pentru un quiche . L-am intins bine si l-am asezat in forma de tarta .
Aluatul se poate pune intr-o singura forma.
Incalzim cuptorul la 180 grade si punem aluatul in cuptorul incins,inainte de a pune umplutura l-am copt putin, maxim 7 minute, si l-am scos din cuptor.
Pana cand aluatul sta in cuptor am pregatit umplutura. Ceapa verde am taiat-o marunt, tofu scurs l-am zdrobit si intr-un vas am pus totul (tofu, ceapa taiata, smantana,ouale,sare,piper,ulei) ,am amestecat foarte bine si am gustat ca sa il potrivesc de gust .
Am impartit umplutura in toate formele si am dat din nou la cuptor pentru 10-15 minute.
Este un preparat potrivit pentru cina sau mic dejun, dar si pentru o gustare. Este foarte bun cald dar si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv quiche cu tofu si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|