Aperitiv quiche cu tofu si ceapa verde

Postat de andaoana in Aperitive / Garnituri
15 Apr 2021 | 2002 vizualizari
Aperitiv quiche cu tofu si ceapa verde

,,Mami as manca ceva nou,bun si interesant,, cam asa a pornit totul. In ultimele zile am gatit destul de mult pentru ca suntem toti trei acasa , consemnati la domiciliu si trebuie sa ne mai umplem timpul .  A iesit ceva foarte fain, gustos si destul de rapid.  Quiche este o tarta populara in toata lumea care poate fi umpluta cu branza,carne, fructi de mare sau legume. Ea este de origine franceza iar cea mai cunoscuta si apreciata reteta este cea de quiche Lorraine.  Este un preparat care se poate servi atat cald cat si rece.  

Ingrediente

  • Aluat:
  • 120 gr unt rece
  • 100 gr faina neagra
  • 80 gr faina alba
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 30-45 ml apa rece
  • Umplutura:
  • 2 oua
  • 50 ml smantana
  • 300 gr tofu (fara saramura am folosit eu)
  • 20 ml ulei masline
  • 1 legatura de ceapa verde (4 fire)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cele doua tipuri de faina le-am pus intr-un bol impreuna cu zaharul, sarea si untul rece taiat cubulete. Am inceput cu framant cu mana (se poate si cu mixerul) si incet am adaugat apa pana cand am obtinut un aluat omogen . 

Aluatul l-am impartit in 8 parti egale . Din fiecare bucata de aluat am obtinut baza pentru un quiche . L-am intins bine si l-am asezat in forma de tarta .

Aluatul se poate pune intr-o singura forma. 

Incalzim cuptorul la 180 grade si punem aluatul in cuptorul incins,inainte de a pune umplutura l-am copt putin, maxim 7 minute, si l-am scos din cuptor.

Pana cand aluatul sta in cuptor am pregatit umplutura. Ceapa verde am taiat-o marunt, tofu scurs l-am zdrobit si intr-un vas am pus totul (tofu, ceapa taiata, smantana,ouale,sare,piper,ulei) ,am amestecat foarte bine si am gustat ca sa il potrivesc de gust .

Am impartit umplutura in toate formele si am dat din nou la cuptor pentru 10-15 minute. 

Este un preparat potrivit pentru cina sau mic dejun, dar si pentru o gustare. Este foarte bun cald dar si rece.


Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv quiche cu tofu si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinta aperitiv cu branza sarata

Postat de RuxyRux

Placinta aperitiv cu branza sarata

Foile de placinta se suprapun desfacute in tava si se coc 15 minute. Se lasa la racit. Intr-un vas amestecam iaurtul cu ouale, verdeata si ceapa tocate marunt. Adaugam untul topit si amestecam...

Citeste continuarea

Rulada de somon cu crema de branza si avocado

Postat de vio_dreams

Rulada de somon cu crema de branza si avocado

Transferam somonul afumat pe o folie alimentara exact asa cum este in pachet doar ca il intoarcem pe partea cealalta. Frecam 200 gr crema de branza cu sare de mare si piper alb dupa gust....

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.04.2021, 12:03
la 15.04.2021, 15:18
Imi place quiche-ul foarte mult si ceapa verde. Tofu ti-l las tie )))
la 15.04.2021, 15:51
Buuune ,bune!
la 15.04.2021, 19:18
la 15.04.2021, 19:28
Arata bine!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking