Ingrediente
- 1 foaie de foietaj rotunda 230g
- 200 g bacon ajumat
- 150 g sunca
- 4 oua
- 400 ml smantana lichida de gatit
- 200 g cascaval ras
- sare
- piper
- nucsoara
Mod de preparare
Intr-o tava mare asezam foaia de foietaj (cu tot cu hartia de copt), intepam din loc in loc cu o furculita si dam deoparte pana ne ocupam de umplutura.
Baconul afumat il oparim timp de 1 minut, apoi il tragem la tigaie pana scade grasimea si il scoatem pe un servetel absorbant.
La fel si sunca, o punem intr-o tigaie grill pe o parte si pe alta pana se usuca, apoi o scoatem tot pe un servetel absorbant.
Acest lucru face ca placinta sa nu lase apa si sa nu aibe interiorul umed.
Separat, batem ouale cu smantana lichida cateva minute, condimentam dupa gust cu sare, piper si nucsoara.
Peste foaia de foietaj asezam baconul si sunca (din loc in loc), iar peste, turnam ouale batute cu smantana.
Presaram deasupra cascavalul razuit si dam la cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 50 minute.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv Quiche Lorraine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|