Ingrediente
- Reteta de preparare a papanasilor
- 175 gr faina (plus 4 linguri pentru infainat)
- 150 gr branza telemea (branza cremoasa President)
- 50 gr cascaval razuit pe razatoarea fina
- 25 gr parmezan
- 1 ou
- 1 lingurita praf de copt
- 1 varf de lingurita chimen
- 1 praf de sare
- 3 linguri de lapte
- 1 cana jumatate de ulei pentru prajit
- frunze proaspete de salata pentru decor
Sosul:
- 5 linguri smantana
- un varf de legatura de marar (sau ce va place voua)
Mod de preparare
Reteta de preparare a papanasilor
Se pregatesc branzeturile, se amesteca toate ingredientele cantarite intr-un vas, se adauga oul, laptele, faina, praful de sare, praful de copt si chimenul.
Se framanta aluatul pana la omogenizare, se infaineaza cu o lingura de faina si se lasa deoparte 5 minute.
Se ia o foaie de hartie pergament, se infaineaza cu restul de faina (3 linguri) si se asaza aluatul, se face sul de 30 cm si se taie in 12 bucati aproximativ egale.
Fiecare bucata se apasa cu degetul in mijloc si se face o gaura pana la baza, se prepara toate bucatile.
Se incinge uleiul si se rumenesc pe ambele parti, atentie, nu puneti mai mult de 6 bucati in tigaie, tura a doua le veti face pe urmatoarele.
Se scot papanasii intr-un vas tapetat cu hartie absorbanta.
Se prepara sosul, amestecand smantana intr-un bol cu praful de sare si mararul (sau patrunjelul).
Se aduc papanasii la masa cu sos deasupra, eu i-am asezat pe frunze proaspete de salata romana.
Mai simplu de atat nu se poate....pofta mare la bunatati!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv reteta de preparare a papanasilor rustici cu branza sarata si sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
|