Aperitiv rulada cu sfecla rosie

Postat de mirela0911 in Aperitive / Garnituri
2 Ian 2020 | 5477 vizualizari
Aperitiv rulada cu sfecla rosie

Am vazut rulada Clementinei, cea cu spanac, mi-a placut aspectul ei, dar la noi cum nu se prea mananca spanac, am zis sa incerc cu sfecla rosie si datorita culorii ei. Am facut rulada, a iesit foarte buna, blatul pufos insa culoarea nu e cea la care m-am asteptat. Dar .... e bine si asa, chiar foarte bine! Poate voi incerca si cu spanac pe viitor! "Bunatati pentru Craciun"

Ingrediente

  • 250 g sfecla rosie
  • 3 oua + 2 albusuri
  • 1 lgt sare
  • 10 ml ulei
  • 130 g faina alba
  • 1 lgt praf de copt
  • 100 g unt
  • 300 g branza de vaci
  • 50 g branza gouda
  • sare , piper
  • chimen macinat

Mod de preparare

Se curata sfecla, se spala bine apoi se taie in bucatele mai mici. Se dau prin blender si se maruntesc bine.

Se separa ouale. Se pune intr-un bol sfecla macinata si se adauga galbenusurile si uleiul. Se omogenizeaza. Se pune si sarea apoi faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se amesteca in mai multe reprize cu aluatul de sfecla, avand grija sa se amesteca usor, prin rasturnare.

Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt. Se toarna compozitia in tava si se niveleaza. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15-17 minute.

Se scoate din cuptor si se rastoarna blatul peste o alta foaie de copt apoi se ruleaza strans cu un prosop umed. Se lasa sa se raceasca.

Intre timp se prepara crema. Se mixeaza untul la temperatura camerei apoi se pune branza si se mizeaza mai departe. Branza gouda se da pe razatoparea cu gauri mici si se pune in crema de branza. Se adauga sare, piper si chimen macinat dupa gust.

Se indeparteaza hartia de copt de pe rulada cu grija, se unge cu crema de branza apoi se ruleaza din nou, cat mai strans. Se infasoara in folie alimenrara si se da la rece pentru cateva ore inainde de a fi taiata si servita. 

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulada cu sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pateuri cu bacon si branza de burduf

Postat de MotanLaOale

Pateuri cu bacon si branza de burduf

Aluatul este proaspat deci se lucreaza imediat. Branza de burduf si de vaci se marunteste si se amesteca cu 4 galbenusuri. Se pune o foaie de aluat pe blatul de lucru dat cu faina si se...

Citeste continuarea

Placinta cu telemea si ardei kapia

Postat de mirela0911

Placinta cu telemea si ardei kapia

Aluatul: Se pregateste maiaua din 100 ml lapte caldut amestecat cu zaharul, 1 lg de faina si drojdia maruntita. Se lasa sa creasca. Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, se face o adancitura...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2020, 12:39
Adica cu alte cuvinte ai sfeclito...
la 02.01.2020, 13:12
Cam da, ca nu a iesit culoarea la care ma asteptam! )
la 02.01.2020, 13:23
A iesit cam cacanie....
la 02.01.2020, 13:42
la 02.01.2020, 13:46
Ce bine arata!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking