Se curăță spanacul (rupându-i rădăcinile și 2-3 centimetri din tulpină), se spală de 3-4 ori, se scurge de apă și apoi se taie mărunt. Într-o tigaie se pune uleiul și spanacul tăiat mărunt și se lasă la călit până ce scade apa.
Când spanacul s-a răcit, se adaugă cele trei gălbenușuri și smântâna și se mixează bine.
Se amestecă făina albă cu praful de copt și bicarbonatul, după care se încorporează în amestecul de spanac. Separat se mixează albușurile cu sarea și apoi se adaugă în compoziție. Se condimentează cu piper și după ce se mixează bine, compoziția se toarnă și se nivelează frumos în tava de la aragaz, prevăzută cu hârtie de copt.
Se dă tava cu această compoziție în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, timp de 15 minute, până ce se rumenește ușor.
Când blatul s-a rumenit, se scoate din cuptor, se răstoarnă pe un prosop ud și se rulează.
Cât timp se răcește blatul, se mixează brânza de vaci cu: smântâna, untul, sarea și ceapa roșie tăiată fin, până ce rezultă o compoziție cremoasă și omogenă, ușor de întins.
Se desface blatul, se întinde uniform umplutura, se rulează înapoi, cu umplutura la interior, după care se învelește în folie alimentară și de aluminiu și se dă la frigider, pentru 3-4 ore, sau chiar până dimineața.
După acest interval de timp, se scoate rulada, se desface și se feliază.
Se servește ca aperitiv, la mese speciale, sau la micul dejun, cu roșii, ardei gras, sau ceapă verde.