Aperitiv rulada cu spanac si branza de vaci

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
1 Apr 2018 | 4349 vizualizari
Aperitiv rulada cu spanac si branza de vaci

Mi-a plăcut mult acest preparat, văzându-l în rețeta video de pe bucataras.ro și apoi gustându-l, în dimineața plecării din Bușteni. De aceea eu îl numesc, de fapt, "rulada Oana"... Este prima încercare, dar sigur vor mai fi și altele, pentru că am rămas, în urma preparării rețetei cu câteva învățăminte care-mi vor fi de folos, pentru un rezultat mai bun. Am modificat puțin rețeta, în funcție de ingredientele avute la îndemână. Spre exemplu, eu am folosit spanac proaspăt, nu congelat și a trebuit să găsesc o modalitate de a-l înmuia și pregăti pentru a-l transforma în blat. Iar pentru umplutură nu am folosit cremă de brânză, ci chiar brânză de vaci proaspătă, pentru că săptămânal mă aprovizionez cu lactate din piață și nu prea-mi lipsesc din frigider. Și nu am folosit ardei capia, pentru că aveam numai unul în casă, care-i trebuia soțului, la prepararea păstrăvilor... Nu am inclus, în timpul pentru preparare, cele 3-4 ore în care rulada gata făcută, trebuie să stea la frigider. Mulțumesc, Oana, pentru această idee care m-a încântat în mod deosebit! Și mă bucur că, încet-încet, transform rețetele favorite în rețete reale...

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 500 grame de spanac proaspăt
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 3 ouă
  • 250 grame de făină albă
  • 150 grame de smântână grasă
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță de praf de copt
  • sare
  • piper
  • Pentru umplutură:
  • 200 grame de brânză grasă de vaci
  • 5-6 linguri încărcate de smântână grasă
  • 100 grame de unt moale
  • 1 ceapă roșie
  • sare

Mod de preparare

Se curăță spanacul (rupându-i rădăcinile și 2-3 centimetri din tulpină), se spală de 3-4 ori, se scurge de apă și apoi se taie mărunt. Într-o tigaie se pune uleiul și spanacul tăiat mărunt și se lasă la călit până ce scade apa.

Când spanacul s-a răcit, se adaugă cele trei gălbenușuri și smântâna și se mixează bine. 

Se amestecă făina albă cu praful de copt și bicarbonatul, după care se încorporează în amestecul de spanac. Separat se mixează albușurile cu sarea și apoi se adaugă în compoziție. Se condimentează cu piper și după ce se mixează bine, compoziția se toarnă și se nivelează frumos în tava de la aragaz, prevăzută cu hârtie de copt.

Se dă tava cu această compoziție în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, timp de 15 minute, până ce se rumenește ușor.

Când blatul s-a rumenit, se scoate din cuptor, se răstoarnă pe un prosop ud și se rulează.

Cât timp se răcește blatul, se mixează brânza de vaci cu: smântâna, untul, sarea și ceapa roșie tăiată fin, până ce rezultă o compoziție cremoasă și omogenă, ușor de întins.

Se desface blatul, se întinde uniform umplutura, se rulează înapoi, cu umplutura la interior, după care se învelește în folie alimentară și de aluminiu și se dă la frigider, pentru 3-4 ore, sau chiar până dimineața.

După acest interval de timp, se scoate rulada, se desface și se feliază.

Se servește ca aperitiv, la mese speciale, sau la micul dejun, cu roșii, ardei gras, sau ceapă verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulada cu spanac si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv rulada de spanac cu crema de branza si ardei kapia

Postat de panacris

Aperitiv rulada de spanac cu crema de branza si ardei kapia

Într-o tigaie se pune uleiul de struguri la încins împreună cu usturoiul mărunțit, cca. 3 minute la foc iute, apoi se adaugă piureul de spanac congelat, se completează cu o...

Citeste continuarea

Aperitiv rulada cu spanac si branza

Postat de lucy2002

Aperitiv rulada cu spanac si branza

Am ales spanacul, l-am spalat foarte bine si l-am pus la foc intr-o cratita cu apa si jumatate lingurita de sare. Dupa ce a fiert, l-am pus la scurs si l-am blenduit. Peste spanac am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2018, 02:43
Îmi plac mult ruladele sărate, mai ales preparate cu ingrediente proaspete, autohtone! Sunt gustoase și dau un "aer" festiv platourilor cu aperitive!
la 02.04.2018, 04:39
Miki, avem aceleași opinii! Tot ce e proaspăt și autohton mi se pare bun și sănătos!
la 02.04.2018, 05:47
Servesc și eu !
la 02.04.2018, 06:10
Cu plăcere, Kytz!
la 02.04.2018, 08:20
Imi place spanacul in orice combinatie

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking