Aperitiv rulouri umplute cu branza

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
2 Oct 2017 | 4249 vizualizari
Aperitiv rulouri umplute cu branza

Pentru că mi-au rămas cam 200 de grame de aluat de foietaj de la un preparat dulce, m-am gândit să fac niște cornete aperitiv, umplute cu brânză. Și cum nu aveam cornetele din metal la îndemână, m-am folosit de niște cornete artizanale, pe care le-am făcut din hârtie de aluminiu. Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 16 cornete umplute cu brânză.

Ingrediente

  • 200 grame aluat de foietaj
  • 2 ouă
  • 4 linguri de brânză de vaci bine scursă
  • 2 linguri de smântână grasă
  • 25 grame unt
  • sare
  • piper
  • mărar

Mod de preparare

Cele două ouă se fierb tari, se decojesc și se rețin doar gălbenușurile.

Mărarul se alege, se spală, se zvântă și se taie fin.

Se decongelează aluatul de foietaj și se întinde cu sucitorul, pentru a se subția, cam de 1-1,5 milimetri grosime. Se taie aluatul în fâșii înguste de maxim 2 cm și lungi de aproximativ 20 cm. 

Se ia fiecare fâșie și se rulează pe cornetul metalic, suprapunându-se puțin marginile. Dacă nu aveți cornete, puteți să le fabricați din folie de aluminiu. Se pun cornetele într-o tavă prevăzută cu hârtie de copt.

Se dă tava la foc iute, în cuptorul încălzit în prealabil. Când cornetele s-au rumenit frumos, se scot din cuptor și se lasă la răcit, după care se scot din forme, cu grijă, ca să nu se sfărâme.

Între timp se pregătește crema de brânză. Cele două gălbenușuri se pasează fin și se mixează cu untul, scos din timp din frigider, ca să fie moale și ușor de prelucrat.

 Se adaugă: brânza de vaci, smântâna, sarea, piperul și mărarul. Se mixează bine, iar crema rezultată se pune într-un șpriț cu care se umplu cornetele, după care se decorează, după preferință.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulouri umplute cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv rulouri de jambon, umplute cu branza

Postat de RODIMUR

Aperitiv rulouri de jambon, umplute cu branza

Se face crema de brânză mixând bine brânza de vaci cu: smântâna, untul și uleiul de floarea soarelui. Se adaugă zahărul, sarea, ceapa tăiată mărunt și...

Citeste continuarea

Aperitiv morcovi pascali

Postat de ancutsa

Aperitiv morcovi pascali

    Se lasă aluatul la dezgheţat la temperatura camerei. Se taie în fâşii subţiri, care se înfăşoară pe conuri din tablă unse cu grăsime. Se aşază...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.10.2017, 16:50
Ce faine sunt! Și buneeeee!
la 02.10.2017, 17:00
la 02.10.2017, 17:12
Mulțumesc frumos, Miki! Mulțumesc, Motănel!
la 02.10.2017, 17:18
la 02.10.2017, 17:54
Foarte bune!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking