Ingrediente
- 200 grame aluat de foietaj
- 2 ouă
- 4 linguri de brânză de vaci bine scursă
- 2 linguri de smântână grasă
- 25 grame unt
- sare
- piper
- mărar
Mod de preparare
Cele două ouă se fierb tari, se decojesc și se rețin doar gălbenușurile.
Mărarul se alege, se spală, se zvântă și se taie fin.
Se decongelează aluatul de foietaj și se întinde cu sucitorul, pentru a se subția, cam de 1-1,5 milimetri grosime. Se taie aluatul în fâșii înguste de maxim 2 cm și lungi de aproximativ 20 cm.
Se ia fiecare fâșie și se rulează pe cornetul metalic, suprapunându-se puțin marginile. Dacă nu aveți cornete, puteți să le fabricați din folie de aluminiu. Se pun cornetele într-o tavă prevăzută cu hârtie de copt.
Se dă tava la foc iute, în cuptorul încălzit în prealabil. Când cornetele s-au rumenit frumos, se scot din cuptor și se lasă la răcit, după care se scot din forme, cu grijă, ca să nu se sfărâme.
Între timp se pregătește crema de brânză. Cele două gălbenușuri se pasează fin și se mixează cu untul, scos din timp din frigider, ca să fie moale și ușor de prelucrat.
Se adaugă: brânza de vaci, smântâna, sarea, piperul și mărarul. Se mixează bine, iar crema rezultată se pune într-un șpriț cu care se umplu cornetele, după care se decorează, după preferință.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulouri umplute cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|