Ingrediente
- 250 gr unt 82% grasime
- 250 gr smantana 20% grasime
- 250 gr branza de burduf
- 25 gr drojdie proaspata+ un praf de zahar
- 550-600 gr faina alba
- 1 ou batut pentru uns saratelele
- chimen
- sare dupa gust( depinde cat de sarata este branza)
Mod de preparare
Punem drojdia la activat cu un praf de zahar.
Intr-un bol punem faina, iar peste ea adaugam untul rece dat pe razatoare, branza de burduf maruntita, smantana, drojdia activata cu praful de zahar si semintele de chimen( una , doua lingurite, depinde de voi cat de mult va place gustul chimenului)
Din aceste ingrediente se framanata rapid o coca. Aluatul abtinut trebuie sa fie omogen sa se poata lucra (sa nu fie lipicios) si-l lasam sa se odihneasca 30-40 minute.
Impartim aluatul in doua.
Luam o bucata de aluat, si cu ajutorul sucitorului intindem o foaie cu grosimea de 3-5mm.
Foaia se unge cu ou batut si se presara cu seminte de chimen.
Portionam saratelele dupa dimensiunea dorita si le asezam intr-o tava cu hartie de copt.
Introducem tava de copt la cuptorul preincalzit la o temperatura de 180 grade C, pentru 15-20 minute sau pana se rumenesc frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saratele cu branza si chimen" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|