Ingrediente
- 160 g untura
- 90 g unt Pilos 80% grasime
- 200 g branza de oaie , untoasa si neaparat mai veche, sa se poata rade bine
- 250 g iaurt Pilos cu 10% grasime
- cca 500-600 g faina, mi-au ajuns 500 g de faina+ pentru presarat pe masa de lucru
- ou pentru uns
- mac pentru presarat deasupra
Mod de preparare
Pentru ca untul si untura erau ''beton'' de la frigider, le-am dat pe razatoare, la fel si branza am ras-o, toate pe razatoarea mica.Am pus toate ingredientele intr-un castron, adica, untul, untura, branza si iaurtul, le-am omogenizat, apoi am inceput sa adaug faina, putin cate putin, pana am obtinut un aluat nelipicios, mi-au ajuns 500 g faina. Am framantat cca 10 min aluatul, apoi l-am invelit in folie alimentara si l-am bagat la frigider- in reteta lui Katy spunea ca e de preferat sa stea o noapte la frigider , eu n-am avut rabdare si l-am lasat vreo 8 ore. Am scos aluatul din frigider l-am impartit in 3 bucati, am folosit decat 2 bucati, a treia o fac maine. Am presarat un pic de faina pe blatul de lucru si am intins o foaie aproximativ patrata, am uns foaia cu ou batul, am presarat mac si apoi cu o rola pentru prajituri am decupat saratele. Le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt, am preincalzit cuptorul la 180 grade si le-am copt cca 20 min, pana au inceput sa se rumeneasca frumos. Fragede si gustoase , se mananca foarte repede...
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saratele cu unt si untura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|