Aperitiv scrob de oua

Postat de ctlina in Aperitive / Garnituri
31 Oct 2019 | 3777 vizualizari
Aperitiv scrob de oua

Acest scrob este traditional in Nigeria si este servit cu peste prajit cu orez sau cu ignam prajit. Este denumit 'tocană de ouă'. https://www.blogulluicatalina.com/2019/10/scrob-de-oua-nigerian.html  

Ingrediente

  • 2 oua
  • 2 rosii mari sau 100 ml de sos de rosii de casa
  • piment verde habanero (atarodo) dupa gust sau boia de ardei
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1 ceapa mica salota
  • 1 catel de usturoi
  • 1/4 lingurita de pudra de curry
  • cimbru uscat
  • 1 varf de cutit de nucsoara rasa
  • 2 linguri ulei
  • sare

Mod de preparare

Spalati si curatati legumele .

Daca utilizati rosii proaspete taiati-le cubulete.

Idem taiati ardeiul verde bucatelele.

Tocati marunt ceapa si usturoiul.

Bateti ouale intregi cu un praf de sare.

Adaugati cimbru uscat, nucsoara rasa si un pic de sare.

Intr-o tigaie mica incalziti un pic de ulei. Reveniti ceapa si usturoiul, adaugati rosiile si ardeiul si lasati sa scada la foc mic timp de 10 minute amestecand.

Daca folositi sos de rosii de casa ca mine , reveniti ardeiul cu ceapa si adaugati sosul de rosii dupa.

Lasati sa scada impreuna 5 minute.

Puneti, sare, piper, piment sau boia de ardei si pudra de curry.

Reduceti focul  si varsati peste sosul de rosii ouale batute.

Nu amestecati imediat, lasati sa se prinda un pic si amestecati dupa pana cans scrobul este gatit.

Luati de pe foc si serviti imediat.

L-am servit cu mancarica de linte.

Foarte simplu si bun !

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv scrob de oua" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Vinete cu mozzarela la cuptor

Postat de Ksenya

Vinete cu mozzarela la cuptor

Se taie vanata rondele cam de un centimetru,se presara cu sare si se lasa pentru 30 minute,dupa care se trece sub jet de apa si se lasa la scurs .Dam drumul la cuptor la 180 grade.Pregatim o tava...

Citeste continuarea

Placinta cu muschi file, piept de pui file si cascaval

Postat de medioto59

Placinta cu muschi file, piept de pui file si cascaval

Dizolvam drojdia in laptele putin caldut. Punem faina intr-un vas si in mijlocul acesteia adaugam laptele in care am dizolvat drojdia, uleiul, ouale si sarea. Amestecam bine folosind o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.10.2019, 21:28
la 31.10.2019, 22:01
Bun!
la 31.10.2019, 23:32
la 01.11.2019, 00:30
Intersanta asezonare !!! De incercat
la 01.11.2019, 08:31

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking