Aperitiv tajina tunisiana cu ton si branza

Postat de ctlina in Aperitive / Garnituri
15 Sep 2017 | 2778 vizualizari
Aperitiv tajina tunisiana cu ton si branza

Tajina tunisiana este total diferita de cea marocana. Este ca un "quiche" fara aluat sau ca o omleta groasa si consistenta. Dupa varianta cu pui care mi-a placut foarte mult va propun o varianta cu ton. Am inlocuit o jumatate din cantitatea de pesmet cu couscous fin.   https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/07/tajina-tunisiana-cu-ton-si-branza.html

Ingrediente

  • 200 g de ton natur scurs
  • 1 ceapa mijlocie
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • 5 oua
  • 150 g de branza rasa (cascaval, cheddar)
  • 60 g de pesmet
  • 60 g de couscous fin
  • 170 ml de lapte
  • 5 triunghiuri de branza topita
  • 1 lingura buna de patrunjel tocat
  • 100 g de masline verzi cu ansoa taiate in rondele
  • 1 lingura de praf de copt
  • sare, piper
  • 1 lingura de pudra de curcuma
  • coriandru tocat

Mod de preparare

Curatati si tocati ceapa si usturoiul tocat.

Incalziti uleiul puneti ceapa si usturoiul si rumeniti. Adaugati tonul scurs si maruntit.

Sarati, piperati, adaugati maslinele taiate, reveniti timp de 2-3 minute.

Lasati sa se raceasca.

In bolul robotului sau intr-un castron adanc, amestecati ouale, laptele, pesmetul, faina de couscous, branza rasa, branza topita si patrunjelul tocat.

Adaugati praful de copt si rezervatidati deoparte.

Incalziti cuptorul la 200° C.

Incorporati tonul racit in compozitia cu oua.

Ungeti cu unt forma dorita.

Turnati compozitia si dati la cuptor timp de 30 de minute.

Trebuie sa fie bine rumenita.

Verificati cu lama unui cutit daca este coapta.

Scoateti din forma si serviti tajina calda cu salata sau cruditati.

Este foarte buna si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tajina tunisiana cu ton si branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftelute din linte

Postat de simona72

Chiftelute din linte

Lintea a fost fiarta la reteta precedenta de supa crema de linte. Peste lintea fiarta am adaugat cepa si usturoiul tocate rondele fine la robotul de bucatarie. Vanata curatata de coaja, taiata in...

Citeste continuarea

Clatite cu sunca si ciuperci

Postat de diaconta

Clatite cu sunca si ciuperci

Am pregatit clatitele. Am mixat ouale cu un praf de sare, am adaugat laptele, apa mineral, faina si uleiul. La final mararul verde tocat. Am copt 4 clatite în tigaia grill de 30x30...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.09.2017, 22:09
la 16.09.2017, 09:06
la 16.09.2017, 09:45
Un aperitiv foarte interesant și cu siguranță foarte bun!
la 16.09.2017, 13:38
Buna!
la 17.09.2017, 08:37
O combinație bună, un aperitiv excelent!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking