Aperitiv tarta cu bureti si mozzarella

Postat de oanapl in Aperitive / Garnituri
31 Mar 2022 | 10494 vizualizari
Aperitiv tarta cu bureti si mozzarella

Iar am rămas în pană de idei pentru cină. Aveam niște bureți în congelator și i-am dezghețat și-am pregătit această tartă rapidă și delicioasă, care a fost pe placul întregii familii.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 g făină
  • 100 g unt 80% rece
  • 1 ou
  • 6 linguri apă rece
  • sare
  • Pentru umplutură:
  • 450 g bureți (opintici) fierți
  • 6 ouă
  • 2 linguri smântână
  • 120g mozzarela
  • sare

Mod de preparare

Pentru aluat, se amestecă toate făina cu untul și sarea până se obține un aluat sfărâmicios, apoi se adaugă apa rece și oul si se frământă un aluat care se lasă la frigider cel puțin 30 de minute (învelit în folie alimentară).
Între timp se prepară umplutura. Eu am folosit bureți (opintici) pe care-i aveam în congelator. Aceștia au fost fierți în prealabil, scurși bine și dați prin mașina de tocat. I-am decongelat și i-am scurs foarte bine de apă.
Se mixează ouăle cu sare și cu smântâna, apoi se adaugă bureții și mozzarella dată pe răzătoarea mare și se omogenizează compoziția.
Se scoate aluatul din frigider și se întinde pe o hârtie de copt, apoi se transferă într-o tavă unsă cu unt. Cu furculița se înțeapă aluatul din loc în loc.
Se toarnă umplutura peste aluat și se pliază marginile aluatul deasupra.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit pentru 50-55 de minute, la 180° C, până când se rumenește frumos. Tarta se lasă câteva minute la răcorit, înainte de a o porționa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu bureti si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta de mamaliguta cu branza

Postat de RuxyRux

Tarta de mamaliguta cu branza

Preparam mamliguta in modul in care suntem obisnuiti, va trebui sa iasa potrivit de vartoasa si nu moale. Punem in forma de tarta o foaie pergament sau putem renunta si in acest caz o vom unge...

Citeste continuarea

Tarta cu Spanac si Urda (Reteta Video)

Postat de Ina75

Tarta cu Spanac si Urda (Reteta Video)

Incalzim cuptorul. Pregatim un vas termorezistent in care punem foaia de aluat si o aranjam pe toata suprafata acestuia, inclusiv pe margini. Taiem excesul de aluat, de jur imprejur, la limita...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.03.2022, 19:46
la 31.03.2022, 20:17
la 31.03.2022, 23:36
la 01.04.2022, 16:37
la 02.04.2022, 12:25
Buna!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking