Punem apa într-un vas, pe foc, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm sarea și amestecăm până aceasta se diluează.
Adăugăm și 2 linguri de mălai și așteptăm din nou să atingă punctul de fierbere.
Adăugăm restul de mălai, în ploaie, amestecând continuu și fierbem o mămăliguță, ceva mai moale decât cea clasică.
Ridicăm vasul de pe foc și adăugăm imediat untul, amestecând cu o spatulă sau un tel, până untul se încorporează în mămăliguță.
Adăugăm și aproximativ 200 g de făină, cât mămăliguța este fierbinte, apoi lăsăm aluatul rezultat, să se răcească.
Când este rece, adăugăm și restul de făină amestecată cu praful de copt și omogenizăm aluatul.
Va ieși un aluat lipicios, dar îl vom modela cu mâinile unse cu ulei.
Împărțim aluatul în două si întindem pe rând câte o foaie, pe hârtie de copt, pentru a ne fie ușor să formăm turta, pe care apoi o vom transfera pe grillul încins.
Peste jumătate din foaia de aluat, așezăm feliile de prosciutto și le acoperim cu cealaltă jumătate de aluat, pe care o pliem peste prosciutto, cu ajutorul hârtiei de copt.
Transferăm apoi turta pe grillul deja încins și o lăsăm până se rumenește bine pe partea inferioară, apoi, o întoarcem pe cealaltă parte și de asemeni, o rumenim.
Cu o furculiță înțepăm aluatul din loc în loc, pentru a-l ajuta să se coacă uniform.
Procedăm la fel și cu a doua turtă pe care o umplem cu bucăți de pește și rondele de ceapă roșie.
Sunt foarte gustoase aceste turte din mălai, mai ales calde, servite cu un iaurt bun!