Ingrediente
- 1 pachet aluat de tartă sărată Linco
- 1 tijă praz
- 1 bucată ardei kapia roșu
- cca. 300 g carne tocată amestec
- cca. ½ cană orez
- 2 bucăți ouă
- ½ bucată ceapă roșie
- sare de mare
- piper proaspăt măcinat
- ½ linguriță curry
- ½ linguriță boia de ardei
- cca. 50 g brânză rasă
- cca. 50 g cașcaval
- cca. 50 g smântână
- cca. 2 linguri mix de semințe (susan, in, dovleac, floarea soarelui)
Mod de preparare
Aluatul decongelat se întinde pe foaie de pergament într-o tavă, se înțeapă cu furculița din loc în loc și se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 20 de minute, la 180 grade C.
Între timp, se prepară umplutura.
Ceapa roșie securăță, se toacă mărunt și se distuie (se gătește în puțin ulei și apă!) împreună cu orezul, cca. 10 minute la foc mic, apoi se asezonează cu sare, piper, boia și curry, apoi se adaugă la amestecul de carne tocată. Se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele. Prazul curățat și tăiat rondele se călește în puțin ulei de măsline, împreună cu ardeiul kapia, tocat mărunt, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Apoi se adaugă amestecul de carne, brânza și cașcavalul ras, ouăle și smântâna, amestecându-se până se înglobează toate ingredientele.
Amestecul obținut se toarnă peste tarta coaptă, se uniformizează, se presară cașcavalul ras și semințele. Tarta se pune la copt în cuptorul preîncins, cca. 15 minute, la foc mediu.
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu praz si carne tocata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|