Aperitiv tarta cu verdeturi de primavara si branza

Postat de Bucataras in Aperitive / Garnituri
22 Apr 2020 | 4720 vizualizari
Aperitiv tarta cu verdeturi de primavara si branza

Tartele cu verdeturi si branzeturi sunt foarte usor de facut, apetisante, plus ca poti face o multime de combinatii fara sa te plictisesti. Am folosit doar cateva foi subtiri de placinta, cat sa sustina umplutura, asa ca tarta nu e nici foarte grea. Pentru aceasta tarta eu am folosit leurda, fire proaspete de ceapa si usturoi, spanac verde si un dovlecel zucchini. 

Ingrediente

  • 5-6 foi subtiri de placinta
  • 50 g unt topit pentru uns foile
  • 350 g branza telemea
  • 1 lingurita chimen
  • 3 oua
  • 300 g spanac
  • 1 zucchini
  • 1 legatura de leurda
  • 1 fir de ceapa
  • 1 fir de usturoi
  • muguri de pin
  • sare, piper

Mod de preparare

Pregateste o tava pentru tarta aperitiv. Pune cate o foaie pe rand in tava si unge-o cu unt topit. Ai grija sa ungi bine si marginile fiecarei foi, pentru a le putea aranja usor la final peste tarta. 

Spala bine verdeturile. Opareste spanacul si pune-l la scurs. Toaca verdeturile marunt, dovlecelul taie-l in rondele, apoi rondelele in 4. 

Bate ouale, toarna branza data pe razatoare peste ele in castron, apoi si celelalte verdeturi. Amesteca, adauga mugurii de pin si chimenul, apoi condimenteaza cu sare si piper. 

Distribuie amestecul format in tava si aduna marginile foilor peste umplutura.

Unge marginile foilor cu putin ou (din compozitie), presara cativa muguri de pin pe deasupra si da tava la cuptor pana se rumenesc foile, iar umplutura capata consistenta, fara sa mai curga vreun pic de zeama din ea, cam 40 minute. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu verdeturi de primavara si branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofu

Postat de panacris

Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofu

Aluatul fraged se lasa la dezghetat, apoi se decupeaza forme rotunde, un pic mai mari decat formele de tarte si se dau la copt in cuptorul preincins cca. 10 minute la foc mediu, pana sa prinda un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.04.2020, 12:00
la 22.04.2020, 12:13
Mmmm ce bine arata!
la 22.04.2020, 13:22
la 22.04.2020, 15:16
la 22.04.2020, 15:39
Ce vas frumos!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking