Aperitiv tartelete cu ciuperci

Postat de Veronica22 in Aperitive / Garnituri
3 Noi 2017 | 2237 vizualizari
Aperitiv tartelete cu ciuperci

"tarte si placinte rumenite si iscusite"

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 170 gr faina 
  • 120 gr unt
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 300 gr ciuperci
  • 40 gr unt
  • 4 linguri de smantana
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ceapa alba
  • sare si piper
  • Decor
  • 1-2 rosii

Mod de preparare

Faina se framanta bine cu untul moale si praful de sare pana cand aluatul se desprinde de pe maini.
Impachetam aluatul in folie si lasam la rece 30 min.

Dupa acest timp, intindem o foaie subtire si apoi imbracam formele mici de tarte dupa ce le-am uns cu putin ulei sau unt.

Dam la cuptor la foc mediu cam 10 min.
Umplutura:
In timp ce aluatul e in frigider si apoi la cuptor, pregatim umplutura.
Ceapa tocata marunt se caleste in unt topit. Adaugam ciupercile taiate feliute subtiri. Se inabusa 2-3 min. Adaugam patrunjelul tocat marunt, smantana si potrivim de sare si piper. Lasam sa fiarba pana scade.

 Dupa 10 min, scoate tarteletele din cuptor, apasa pe fund sa se desumfle care s-au umflat si umple-le cu compozitia de ciuperci. Mai lasam apoi la cuptor 7-8 min.

Se scot din forme si se decoreaza cu felii subtiri de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tartelete cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv chifle umplute cu sunca, branza si ou

Postat de autodiag

Aperitiv chifle umplute cu sunca, branza si ou

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Sunca de Praga se taie cubulete, la fel si branza feliata. Se taie partea de sus a chiflelor, formand un capac. Se scobesc chiflele si se umplu...

Citeste continuarea

Rulada cu sunca si branza de capra

Postat de mirela0911

Rulada cu sunca si branza de capra

Intr-un vas larg se cerne faina. Se pune sarea si se amesteca. Se face o gaura in mijloc si se pune drojdia zdrobita. Se adauga peste drojdie 1 lgt zahar si cca 100 ml lapte caldut. Se amesteca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.11.2017, 10:29
la 03.11.2017, 10:59
la 03.11.2017, 11:33
la 04.11.2017, 00:01
Bune tare!
la 04.11.2017, 01:26
Multumesc !

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking