Aperitiv tartelete cu ciuperci

Postat de Veronica22 in Aperitive / Garnituri
3 Noi 2017 | 2256 vizualizari
Aperitiv tartelete cu ciuperci

"tarte si placinte rumenite si iscusite"

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 170 gr faina 
  • 120 gr unt
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 300 gr ciuperci
  • 40 gr unt
  • 4 linguri de smantana
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ceapa alba
  • sare si piper
  • Decor
  • 1-2 rosii

Mod de preparare

Faina se framanta bine cu untul moale si praful de sare pana cand aluatul se desprinde de pe maini.
Impachetam aluatul in folie si lasam la rece 30 min.

Dupa acest timp, intindem o foaie subtire si apoi imbracam formele mici de tarte dupa ce le-am uns cu putin ulei sau unt.

Dam la cuptor la foc mediu cam 10 min.
Umplutura:
In timp ce aluatul e in frigider si apoi la cuptor, pregatim umplutura.
Ceapa tocata marunt se caleste in unt topit. Adaugam ciupercile taiate feliute subtiri. Se inabusa 2-3 min. Adaugam patrunjelul tocat marunt, smantana si potrivim de sare si piper. Lasam sa fiarba pana scade.

 Dupa 10 min, scoate tarteletele din cuptor, apasa pe fund sa se desumfle care s-au umflat si umple-le cu compozitia de ciuperci. Mai lasam apoi la cuptor 7-8 min.

Se scot din forme si se decoreaza cu felii subtiri de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tartelete cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Drob mixt (vita si pui)

Postat de rhapsody

Drob mixt (vita si pui)

1. Indeparteaza grasimea (in cazul in care exista) de pe inima , taie inima si spal-o bine cu apa rece. 2. Da deoparte o bucatica de inima (400 g), iar restul (1000 g) pune-o la fiert impreuna...

Citeste continuarea

Plăcintă cu brânză, mărar și ciuperci

Postat de Zamfira

Plăcintă cu brânză, mărar și ciuperci

Dezghețăm foile de plăcintă până ajunge la temperatura camerei. Curățăm, spălăm ceapa (cepele) și o călim în puțin ulei, adăugăm 1 linguriță de boia dulce, sare,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.11.2017, 10:29
la 03.11.2017, 10:59
la 03.11.2017, 11:33
la 04.11.2017, 00:01
Bune tare!
la 04.11.2017, 01:26
Multumesc !

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking