Aperitiv terina de cascaval

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
14 Iun 2017 | 6631 vizualizari
Aperitiv terina de cascaval

De când am văzut la Medi, rețeta Terină cu cașcaval și carne de pui, m-am gândit că așa ceva mi-ar fi de folos, mai ales pentru sandwich-urile de luat la pachet, pentru că aș cuprinde într-o astfel de terină, tot ce aș pune în sandwich-uri și mi-aș scuti timpul, nemaifiind nevoie să stau să feliez toate ingredientele, feliez doar terina, așez feliile între cele de pâine, le introduc la panini maker și gata pachetele. Dar, pe lângă utilitatea în sandwich-uri, această terină de cașcaval, mai poate fi folosită cu mare succes, printre aperitivele unei mese festive, feliată frumos, sau tăiată chiar în cuburi. Deci, mulțumesc, draga mea Medi, pentru această rețetă minunată! Eu am complicat-o puțin, că am vrut să pun de toate în ea, însă a iesit ceva tare bun.  

Ingrediente

  • 350 g cașcaval clasic
  • 150 g cașcaval afumat
  • 200 g mozzarella rasă
  • 200 g mușchiuleț file, feliat subțire
  • 100 g măsline verzi, umplute cu ardei
  • 1 ardei gras roșu
  • 5-6 buc. roșii deshidratate

Mod de preparare

Pregătim o tavă de chec pe care o tapetăm cu hârtie de copt.

Cu cât tava este mai îngustă și mai înaltă, cu atât terina va fi mai aspectuoasă.

A mea nu a fost nici înaltă, nici îngustă, dar până la urmă gustul contează. :)

Feliem cașcavalul, dar nu foarte subțire, ardeiul îl tocăm în cuburi, scurgem măslinele, scurgem roșiile deshidratate și le tăiem în bucăți mai mici.

Bineînțeles că ingredientele folosite pot varia în funcție de preferințe sau în funcție de ce mai găsim prin frigider, la momentul preparării.

Așezăm la baza tăvii felii de cașcaval, alternând pe cele din cașcaval clasic cu cele din cașcaval afumat, apoi presărăm mozzarella rasă, măsline, cuburi de ardei gras  și de roșii deshidratate și iar așezăm un rând de felii din cașcaval.

Urmează feliile de mușchiuleț și tot așa, formăm câteva straturi alternative din ingredientele alese, să avem și gust si culoare și aspect plăcut.

Ultimul strat îl formăm tot din felii de cașcaval, apoi dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 10-15 minute, sau până când cașcavalul începe să se topească și va gratina frumos, ingredientele din interior.

Lăsăm apoi terina de cașcaval să se răcească bine, ca să o putem felia frumos.

O păstrăm la frigider în cutii de plastic cu capac, sau dacă dispunem de aparat de vidat, o vidăm pentru a-i prelungi termenul de valabilitate, asta dacă nu o servim imediat.

Sper să vă placă rețeta mea de terină de cașcaval și s-o încercați cu încredere!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv terina de cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Retete similare

Aperitiv terina de branza cu masline

Postat de rocsi_1612

Aperitiv terina de branza cu masline

Gelatina o amestecati cu 4-5 linguri de apa rece si o lasati la hidratat. Ardeiul rosu, curatat de seminte, il taiati cubulete mici. Mararul verde il tocati marunt. Intr-un bol puneti branza de...

Citeste continuarea

Terina cu ciuperci de padure

Postat de sufletista

Terina cu ciuperci de padure

Spalam ciupercile, le lasam sa se scurga bine dupa care le tocam (oprim 5 ciuperci intregi). Ceapa o tocam si o calim in untul topit,adaugam leurda si ciupercile, sare, piper si le lasam sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.06.2017, 13:47
o bunatate
la 14.06.2017, 13:49
O, cu cașcaval... Excelent!
la 14.06.2017, 14:01
wow!! ce frumos arata!!!!
la 14.06.2017, 14:14
Pe cât de frumoasă ,pe atât de gustoasă!
la 14.06.2017, 14:46
Foarte gustoasa trebuie sa fie!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking