Pregătim o tavă de chec pe care o tapetăm cu hârtie de copt.
Cu cât tava este mai îngustă și mai înaltă, cu atât terina va fi mai aspectuoasă.
A mea nu a fost nici înaltă, nici îngustă, dar până la urmă gustul contează. :)
Feliem cașcavalul, dar nu foarte subțire, ardeiul îl tocăm în cuburi, scurgem măslinele, scurgem roșiile deshidratate și le tăiem în bucăți mai mici.
Bineînțeles că ingredientele folosite pot varia în funcție de preferințe sau în funcție de ce mai găsim prin frigider, la momentul preparării.
Așezăm la baza tăvii felii de cașcaval, alternând pe cele din cașcaval clasic cu cele din cașcaval afumat, apoi presărăm mozzarella rasă, măsline, cuburi de ardei gras și de roșii deshidratate și iar așezăm un rând de felii din cașcaval.
Urmează feliile de mușchiuleț și tot așa, formăm câteva straturi alternative din ingredientele alese, să avem și gust si culoare și aspect plăcut.
Ultimul strat îl formăm tot din felii de cașcaval, apoi dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 10-15 minute, sau până când cașcavalul începe să se topească și va gratina frumos, ingredientele din interior.
Lăsăm apoi terina de cașcaval să se răcească bine, ca să o putem felia frumos.
O păstrăm la frigider în cutii de plastic cu capac, sau dacă dispunem de aparat de vidat, o vidăm pentru a-i prelungi termenul de valabilitate, asta dacă nu o servim imediat.
Sper să vă placă rețeta mea de terină de cașcaval și s-o încercați cu încredere!