Aperitiv trandafiri cu salam

Postat de panacris in Aperitive / Garnituri
11 Oct 2017 | 2093 vizualizari
Aperitiv trandafiri cu salam

Ufff, în sfârșit! De când s-a lansat provocarea și am descoperit ingredientul secret SALAMUL, mi-au trecut prin fața ochilor acești trandafiri delicioși. Sigur i-am văzut pe undeva, numai contează unde, contează că i-am finalizat degustat și nu în ultimul rând savurat ;) Gata cu vorbăria, spor șo poftă bună! P.S. Sper că am fost destul de explicită în modul de preparare, că la momentul fromării trandafirilor, n-am amai avut mâini sau Zmei să facă poze  :D ;) 

Ingrediente

  • PENTRU BLAT:
  • 500 g faină albă de grâu 
  • 1 lingură sare iodată 
  • 2 linguri zahăr tos 
  • 2 linguri drojdie uscată 
  • 400 ml apă 
  • 4 linguri ulei de măsline
  • PENTRU UMPLUTURĂ:
  • cca. 100 g cașcaval 
  • 1 bucată brânză topită la tub 
  • cca. 200 ml ketchup dulce Univer 
  • cca. 3 g oregano 
  • cca. 100 g salam  (ingredientul secret)
  • PENTRU TOPPING:
  • 1 ou 
  • 1 lingură mix de semințe (susan, in, semințe de floarea soarelui) 

Mod de preparare

De data asta ajutorul a fost Thor, un robot multifuncțional, am lăsat-o pe MaricicaJr, mașina de preparat pâine, să se mai odihnească.

În vasul robotului se cerne făina, se adaugă sarea și uleiul de măsline, se pornește robotul, și se amestecă ușor ingredientele, până ce se omogenizează.

Între timp se pune apa călduță într-un recipient, se adaugă zahărul și drojida, se amestecă ușor și se lasă la odihnă, cca. 5 minute, până ce drojdia începe să facă bule.

Se adaugă la amestecul de făină și se începe frământarea, de fapt Thor s-a ocupat de asta, ajutată de ulei de măsline, atât cât e necesar să iasă un aluat elastic. Toată frământarea a durat, nu mai mult de 10 minute.

Aluatul obținut și se pune într-un recipient de sticlă, uns cu ulei de măsline la dospit, acoperit cu folie dublă transparentă, cca. 30 de minute. Rețeta inițială a dat un timp de cca. 60 de minute, dar sincer nu a fost nevoie, că deja se revărsa din vas.

 Apoi se scoate aluatul din vas și se răstoarnă pe planșeta înfăinată.  Se întinde aluatul uniform și se taie în fâșii

Fiecare fâșie se unge cu ketchup, se presară oregano și se taie în dreptunghiuri, apoi se pun felii de salam (ingredientul secret!), apoi felii de cașcaval sau brânză topită la tub, dacă rămâneți în pană, așa cum mi s-a întâmplat :D, pe jumătate din dreptunghiuri, astfel încât feliile de salam să fie în afara aluatului, pentru a se putea obține efectul de petale.

Partea de jos a aluatului se ridică peste salam și cașcaval până la jumătate, apoi se rulează, cât se poate de strâns. Trandafirii obținuți se așază în forme de silicon unse cu unt, se ung cu ou bătut și se presară mix de semințe deasupra.

Se dau la copt în cuptorul preîncins, cca 20 de minute la 200 grade C.

După ce trec testul scobitorii, se scot din cuptor și se servesc imediat aburinde sau a doua zi la mic-ul dejun, dacă mai există.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv trandafiri cu salam" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Retete similare

Aperitiv trandafiri picanti

Postat de claudiaO

Aperitiv trandafiri picanti

Desfacem aluatul, il taiem in doua, apoi taiem fasii late de cca.1,5 cm. Salamul, fiind felia mare, il taiem in doua. Ungem cu ou batut fasia de aluat, punem salamul, apoi rulam sul....

Citeste continuarea

Trandafiri aperitiv

Postat de caroline

Trandafiri aperitiv

Foietajul se scoate din frigider si se lasa sa se dezghete la temperatura camerei. Intindem foaia si taiem fasii apoi in doua pe latime. Pe fiecare fasie punem felii de salam si rulam....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 11.10.2017, 22:20
la 11.10.2017, 22:20
buni buni
La Motan ai vazut
la 11.10.2017, 22:27
foarte buni!
la 11.10.2017, 22:28
la 11.10.2017, 22:33

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking