De data asta ajutorul a fost Thor, un robot multifuncțional, am lăsat-o pe MaricicaJr, mașina de preparat pâine, să se mai odihnească.
În vasul robotului se cerne făina, se adaugă sarea și uleiul de măsline, se pornește robotul, și se amestecă ușor ingredientele, până ce se omogenizează.
Între timp se pune apa călduță într-un recipient, se adaugă zahărul și drojida, se amestecă ușor și se lasă la odihnă, cca. 5 minute, până ce drojdia începe să facă bule.
Se adaugă la amestecul de făină și se începe frământarea, de fapt Thor s-a ocupat de asta, ajutată de ulei de măsline, atât cât e necesar să iasă un aluat elastic. Toată frământarea a durat, nu mai mult de 10 minute.
Aluatul obținut și se pune într-un recipient de sticlă, uns cu ulei de măsline la dospit, acoperit cu folie dublă transparentă, cca. 30 de minute. Rețeta inițială a dat un timp de cca. 60 de minute, dar sincer nu a fost nevoie, că deja se revărsa din vas.
Apoi se scoate aluatul din vas și se răstoarnă pe planșeta înfăinată. Se întinde aluatul uniform și se taie în fâșii
Fiecare fâșie se unge cu ketchup, se presară oregano și se taie în dreptunghiuri, apoi se pun felii de salam (ingredientul secret!), apoi felii de cașcaval sau brânză topită la tub, dacă rămâneți în pană, așa cum mi s-a întâmplat :D, pe jumătate din dreptunghiuri, astfel încât feliile de salam să fie în afara aluatului, pentru a se putea obține efectul de petale.
Partea de jos a aluatului se ridică peste salam și cașcaval până la jumătate, apoi se rulează, cât se poate de strâns. Trandafirii obținuți se așază în forme de silicon unse cu unt, se ung cu ou bătut și se presară mix de semințe deasupra.
Se dau la copt în cuptorul preîncins, cca 20 de minute la 200 grade C.
După ce trec testul scobitorii, se scot din cuptor și se servesc imediat aburinde sau a doua zi la mic-ul dejun, dacă mai există.
Spor și poftă bună!