Ingrediente
PINGUNI:
- masline mari fara samburi
- icre gata preparate
- felii de morcov pt picioruse si cioc
- scobitori
OAMENI DE ZAPADA:
- branza de vaci dulce scursa de zer
- unt - cca 100 gr la 500 gr de braza
- cascaval razuit - 100 gr
- sare si piper, eventual cateva fire de marar si putin usturoi dupa gust
- cascaval razuit fin pt fata
- felii de morcov si castravete pt palarii si nasuc
- boabe de piper pt ochi si nasturi
Mod de preparare
PINGUINI:
Alegem maslinele si le imperechem cate 2; una dintre ele se decupeaza ca sa creem burtica pinguinului. Felia de morcov o v=crestam in forma de v ca sa facem labele picioarelor, apoi trecem la umplerea maslinelor cu icre. Prindem o maslina intreaga cu una crestata si cu o felie de morcov si gata pinguinul.
OAMENI DE ZAPADA:
Amestecam branza cu untul la temperatura camerei,cu cascavalul, sare, piepr, marar si usturoi si rezulta o pasta omogena si gustoasa. O dam la frigider cca 1 ora, apoi ne apucam de modelat: facem bilute mai mari si mai mici (perechi) pe care le asezam suprapuse, astfel incat sa creem oameni de zapada. Inainte de a le imperechea, trecem bilutele de branza prin cascavalul razuit fin.
DIn felii de morcov si castravete vom face palasriile: le lipim intre ele cu putina brnza , apoi le punem pe capul omuletilor. Le punem evident si nas dintrun bastonas de morvov, nasturi si ochi din boabe de piper.
Arata senzational si sunt deliciosi!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive festive -Pinguini si Oameni de zapada" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (2)
|