Aperitive portofele cu cartofi

Postat de vasimur in Mancaruri de post
9 Dec 2017 | 5728 vizualizari
Aperitive portofele cu cartofi

  Sunt plăcințele de post, foarte gustoase și ușor de făcut. Din ingredientele de mai jos au rezultat 34 “portofele”.  

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 g făină
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri de ulei
  • apă caldă
  • Pentru umplutură:
  • 6 cartofi mari
  • 1 ceapă medie
  • ulei pentru călit ceapa
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit "portofelele"

Mod de preparare

 

Prepararea aluatului:

Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie, două linguri de ulei și apă caldă. Se lasă la dospit 30 minute, la căldură.

Prepararea umpluturii:

În timp ce aluatul dospește, pregătim umplutura.

Se curăță și se spală bine cartofii, se taie bucăți nu prea mari și se pun la fiert, în apa fierbinte, în care am pus și puțină sare. Se curățăceapa, se spală, se taie mărunt și se prăjește în ulei. Când au fiert cartofii, se pasează ca pentru piure și se amestecă cu ceapa călită, cu tot cu ulei. Se pune sare și piper, după gust.

Prepararea „portofelelor”:

Se întinde aluatul și se taie cu o formă rotundă, mai mare, folosită și pentru colțunași. Se pune umplutură după care se strânge suficient ca să nu se desfacă. „Portofelele” astfel rezultate, se pun la prăjit, în baie de ulei, pe ambele părți. Când sunt gata se scot într-un vas în care am pus șervețele, sau prosoape de hârtie, ca să se scurgă uleiul în exces. Se consumă, de preferință, calde dar sunt foarte bune și reci. Cine nu are forma sau dorește, poate să modeleze „portofele” mai mari, cum de altfel am făcut și eu, o bucată.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive portofele cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cartofi cu usturoi si marar

Postat de Zamfira

Cartofi cu usturoi si marar

Fierbem cartofii in coaja, ii curatam si-i taiem bucatele. Amestecam uleiul cu usturoiul pisat si o turnam peste cartofii asezati intr-o tava. Dam totul la cuptor pentru 15 minute. Tocam mararul...

Citeste continuarea

Placinte cu varza calita, de post

Postat de rocsi_1612

Placinte cu varza calita, de post

Incepeti cu  umplutura  daca vreti sa desarati varza, eu asa am facut. Varza o puneti la desarat in apa si schimbati apa din cand in cand, pana este la gust asa cum doriti. O stoarceti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.12.2017, 20:29
Nu va suparati portofele cu bani nu aveti?
la 09.12.2017, 20:30
la 09.12.2017, 20:34
Foarte bune pentru micul dejun!
la 09.12.2017, 20:41
Clementina, doar portofelul cel mare, e cu... bani!
la 09.12.2017, 20:47
Foarte bune! Am mâncat pe săturate ieri seară, azi dimineață și am dus și la vecini...

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking