Mancare de linte cu legume

Postat de RuxyRux in Mancaruri de post
26 Oct 2012 | 69950 vizualizari
Mancare de linte cu legume

O iubesc pur si simplu...este o mancare incantatoare pe care o recomand cu toata inima, sanatoasa si fff gustoasa!

Ingrediente

  • 2 cani de linte rosie
  • 1 telina mica( sau 1/2 telina mare)
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa rosie
  • 1 legatura de ceapa verde( nu e obligatoriu)
  • 3 linguri pasta de ardei si gososar( sau puneti ce aveti)
  • 150 ml suc de rosii( eu am pus suc de rosii condimentat, vezi reteta in pagina mea)
  • sare si piper dupa gust
  • un praf de chimen macinat
  • patrunjel verde( optional)
  • 3 linguri ulei vegetal( eu am pus de palmier)

Mod de preparare

Se prepara destul de usor.

Lintea se pune pentru minim 6 ore la inmuiat si in acest timp( asta daca o puneti pe timpul zilei) schimbati apa de cateva ori. Cand este bine inmuiata se mai clateste bine de cateva ori ( eu pun apa de izvor) si apoi se scurge intr-o sita.

Legumele se toaca marunt.

Punem in cratita 1/2 de cana de apa si lasam sa dea in clocot, adaugam legumele si apoi uleiul( in felul acesta nu vom avea probleme de digestie) si lasam pe foc doua trei minute cu capacul se se inabuse.

Adaugam apoi lintea si amestecam bine.

Punem doua cani de apa si acoperim cu capac cratita. Fierbem in jur de 20 de minute pana mai ramane foarte putina apa. Urmeaza sa punem pasta de ardei si sucul de rosii, condimentam cu piper si chimen, potrivim de sare si mai lasam inca zece minute la foc mic amestecand usor.

Cand este gata putem servi cu patrunjel tocat deasupra( asta daca ne place patrunjelul), daca nu, o lasam simpla caci este o nebunie de mancare, eu sincer o gasesc o mare delicatesa si o prepar saptamanal.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de linte cu legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Mancare de legume cu linte

Postat de rocsi_1612

Mancare de legume cu linte

Curatati ceapa, o tocati marunt, morcovul decojit il taiati in doua pe lungime, apoi rondele. Toti ardeii ii curatati de cotor si seminte, ii taiati fasii lunguiete. Dovlecelul spalat, il...

Citeste continuarea

Pate de linte cu masline

Postat de oanapl

Pate de linte cu masline

Speli lintea in cateva ape si o pui la inmuiat pentru 4-5 ore, sau cel mai bine, peste noapte. Scurgi apa, clatesti lintea si o pui la fiert in oala sub presiune, in apa cu putina sare, pentru 10...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 26.10.2012, 16:49
Woow ce bun! Sunt prima?
la 26.10.2012, 17:01
am plecat spre Bucuresti
la 26.10.2012, 17:26
la 26.10.2012, 17:55
Meri mai stai un pic pana face si un desert,trebuie sa renteze drumul tau,Ruxy super mancarica ta:
la 26.10.2012, 17:59
Cris ))

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking