Linte cu migdale si seminte de floarea soarelui
Postat de Lia1 in Mancaruri de legume
16 Aug 2013 | 6173 vizualizari
Mie lintea verde nu prea imi place! Aveam in camara un rest de care voiam sa scap. Mi-era clar ca trebuie sa gasesc o reteta care sa contina in proportie egala sau mai mare alte ingrediente ca sa-i echilibreze gustul. M-am oprit la reteta Adniei de pateu din linte cu migdale si seminte de dovleac. M-am bucurat ca aveam, in mare, ingredientele din reteta ei si nu mai trebuia sa ies din casa. Am inlocuit ceea ce nu aveam (semintele de dovleac cu de floarea soarelui, mi-am spus ca in fond uleiul cel mai popular este din floarea soarelui) si gandul mi-era ca nu mancam azi de post asa ca va constitui garnitura la un gratar din carne suculenta de vitel. Am inlocuit rosia aia deshidratata din ulei pe care oricum n-o aveam, sau n-am inteles cum s-ar face ca nu explica, cu o lingurita de pasta de rosii. Va propun varianta mea, probabil ca e mai gustoasa din linte rosie. Ceea ce ramane, se poate consuma rece cum a recomandat Adnia, cu paine prajita si legume.