Mancarica de linte cu ciolan

Postat de simona72 in Porc
30 Mar 2014 | 8311 vizualizari
Mancarica de linte cu ciolan

Datorită timpului de fierbere redus, lintea este o excelentă alternativă la fasole. Lintea este catalogată ca aliment de grad nutrițional A datorită conținutului ridicat de fibre, fier, magneziu, fosfor și proteină și conținutului extrem de scăzut de grăsimi. Lintea nu conține colesterol și aduce un aport caloric de cca 110-160 kcal/100g, în funcție de varietatea preparată și modul de preparare....poate afland toate astea nu o mai ocoliti...Inspiratie mi-a fost bucataria turceasaca, doar ca ei in nici un caz nu ar fi facut mancarea de linte cu carne de porc ci cu vita sau pui.

Ingrediente

  • 1 ciolan de porc de marime medie
  • condimente cu care veti fierbe ciolanul: 6 boabe de piper, 4 boabe de ienibahar, 2 frunze de cimbru
  • 250-300 gr linte verde
  • 2 ulei de masline
  • 1 praz de marime medie
  • 2 ardei grasi copti(congelati am avut eu)
  • sare si piper dupa gust
  • 1 ardei iute
  • 1 lingurita seminte de chimen

Mod de preparare

Ciolanul de porc se pune sa fiarba la foc moale cu apa si condimentele enumerate mai sus aproximativ 1 ora si 30 minute. Se scoate ciolanul si se pune intr-o oala de pamant, iar zeama in care a fiert se strecoara.

Lintea se spala in mai multe ape. Prazul se taie pe lungime si se spala bine si printre foite. Se taie rondele prazul si se caleste in putin ulei de masline. Se adauga lintea, ardeiul copt taiati fidelute, ardeiul iute curatat de seminte si nervuri si taiat marunt, iar semintele de chimen prajite putin in tigaie si pisate in mojar. Se adauga din zeama in care a fiert ciolanul, iar cand da in clocot se pune totul peste ciolanul din oala. Se completeaza cu fiertura de pe ciolan daca mai este nevoie, se pune capac pe oala si se da la cuptor, setam la 150-160 grade pt 1 ora si 15-20 minute, pana cand lintea este fiarta si a absorbit tot lichidul.

Serviti cu muraturi. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de linte cu ciolan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Friptura de porc la cuptor cu piure in straturi

Postat de Patricia_Iordache_79

Friptura de porc la cuptor cu piure in straturi

Cum pregatim friptura de porc : Condimentam bucatile de ceafa cu sare, piper si cimbru si le lasam de-o parte. Taiem ceapa feliute subtiri, morcovul rondele si ardeiul gras feliute si le...

Citeste continuarea

Friptura de purcel

Postat de oanapl

Friptura de purcel

Se spală bucata de carne apoi se taie în cubulețe potrivit de mari și se pune la fiert, în apă cât să o acopere, pentru 50-60 de minute. Separat, se toacă ceapa mărunt,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.03.2014, 09:42
UIte asta nu am mancat pana acum
la 30.03.2014, 09:44
Ciolanul e al meu...
la 30.03.2014, 09:44
la 30.03.2014, 09:45
Dya, sotul de cate ori aude de linte se stramba cand ii pun in farfurie rade tot, il vad ca-i place , dar nu recunoaste nici in ruptul capului
la 30.03.2014, 09:46
Pazea bucatarasi, nu va apropiati de ciolan ca ati incurcat-o cu Cleme

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking