Mâncare de linte cu carne de porc

Postat de DinDragostePentruGatit in Porc
2 Apr 2012 | 5740 vizualizari
Mâncare de linte cu carne de porc

Prima dată am mâncat linte acum vreo 2-3 ani, în Franța la sora mea; acolo se mănâncă destul de des, se servește mai mult ca garnitură la ei. Eu am făcut din linte mâncărică :)) doar suntem în Românica.

Ingrediente

  • 1 kg linte;
  • 800-900 g carne de porc (gulaș);
  • 2-3 cepe;
  • 2 morcovi;
  • 1 ardei;
  • 3-4 lg bulion;
  • 2 foi de dafin;
  • 1/2 lgț boia de ardei iute;
  • 1 lg condiment Ras el Hanout (opțional);
  • 3 căței de usturoi;
  • mărar;
  • sare;
  • piper boabe.

Mod de preparare

Lintea se spală, se pune ”la umflat”, se fierbe (însă nu de tot).

Se încinge cratița, se adaugă carnea (tăiată în mici bucățele) apoi se călește ceapa (1 minut),  morcovii (dați la răzătoare); se adaugă lintea ”aproape fiartă”, bulionul, condimentele (foi de dafin, boia, piper boabe, eu am pus și puțin din condimentul meu Ras el Hanout, îi dă așa un gust bun...gen ”curry de linte”), ardeii și se acoperă cu apă fierbinte. 

Se lasă la fiert, la foc mic, până-i gata lintea. Spre final se adaugă usturoiul, tăiat mărunt. 

În momentul servirii se adaugă puțin mărar tocat. 

Şi conform zicalei ”dacă-i bal, bal să fie”, în cazul de față ”dacă-i verde, verde să fie”, am servit lintea o dată cu salată de spanac, iar altă dată cu castraveți murați.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare de linte cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancarica de linte cu ciolan

Postat de simona72

Mancarica de linte cu ciolan

Ciolanul de porc se pune sa fiarba la foc moale cu apa si condimentele enumerate mai sus aproximativ 1 ora si 30 minute. Se scoate ciolanul si se pune intr-o oala de pamant, iar zeama in care a...

Citeste continuarea

Mancare de linte cu carnat, costita si ceafa de porc

Postat de delia64

Mancare de linte cu carnat, costita si ceafa de porc

Spalam lintea si o lasam la inmuiat 30 de minute. Punem lintea la fiert  . Intre timp curatam zarzavatul si il taiem cubulete.  Taiem carnatul si ceafa si le punem la prajit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2012, 22:14
tu chiar vrei sa muti blogul aici
la 02.04.2012, 22:16
Nu chiar.
la 02.04.2012, 22:19
nu de alta da-i golesti vistieria Sefului il lasi in "pielea goala" na,nu c-ar fi rau
la 02.04.2012, 22:21
Nu urmaresc sa golesc nimic
la 02.04.2012, 22:22
Si nici sa umplu...Totu-i pasiune!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking