Ingrediente
- un piept de pui
- 2 cani linte verde
- un morcov mare
- o ceapa mare
- 150 ml suc de rosii
- sare, piper dupa gust
- 3 linguri ulei
- patrunjel tocat
Mod de preparare
Lintea se pune la inmuiat pentru cel putin 6 ore, timp in care schimbam apa de 2-3 ori. Cand este bine inmuiata, se clateste si se strecoara printr-o sita.
Pieptul de pui se pune la fiert si cand e gata, se taie bucati mici.
Morcovul se da pe razatoare si ceapa se taie marunt. Se pun la calit in ulei, se adauga jumatate de cana de apa, apoi carnea de pui si lasam sa dea un clocot. Punem lintea, adaugam 2 cani de apa si acoperim. Fierbem in jur de 20 minute, pana mai scade apa. Punem sucul de rosii, condimentele si mai lasam, la foc mic, pentru 10 minute, mestecand continuu.
La final, tocam patrunjelul si acoperim. Se serveste calda, cu niste muraturi alaturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de linte verde cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|